Srce za sve: Slika deke u letnjim papučama preko interneta obišla svet!

Slika ovog deke iz Gračanice koji plačući, zbog tragedije koja je zadesila srpski narod u poplavama, na punktu za prikupljanje pomoći, u letnjim papučama donosi da pokloni nove cipele i kaput, obišla je prethodnih dana preko društvenih mreža gotovo ceo svet.
- Žao mi je što nisam imao više šta da poklonim, ali mi je još žalije što nisam u prilici da na licu mesta pomognem našim ljudima, pogotovu što sam svojevremeno uvek bio dobrovoljac u raznim akcijama - ponavlja Živojin, koji je četrdeset godina proveo radeći kao rudar u rudniku Kišnica. Tiho, kao da „meri“ svaku reč koju će izgovoriti, dok sedi na klupi u Gračanici, deda Živojin sa suzama u očima prepričava slike koje su ga, kaže, potresle najviše do sada u životu i koje su mu naterale suze.

- Uprkos tome što sam radni vek proveo u rudniku i sa platom rudara odgajao petoro dece, nikada se nisam sažalio nad sopstvenim životom. Nikada zbog sebe i svojih nedaća nisam zaplakao, ali sam, gledajući slike nesreće koja je usled poplava zadesila naš narod, plakao kao malo dete. Eto i sada plačem čim pomislim na nedaće koje su ljudi preživeli a da ne govorim o onim postradalim.

I dok nabraja slike koje su ga potresle, poput čoveka na krovu kuće koju je više od polovine preplavila voda i koji zove pomoć, do starih i nemoćnih koje su ekipe evakuisale, ali i uginule stoke, deda Živojin kaže da bi i svoj život dao za ugrožene samo kada bi to vredelo...

PORUKA LJUDIMA: Moja poruka ljudima iz ugroženih područja jeste da pre svega sačuvaju strpljenje. To kažem jer mi Srbi na Kosovu i Metohiji znamo koliko je teško izdržati u teškim životnim uslovima i okruženju koje ti nije naklonjeno. Njima nažalost priroda nije bila naklonjena, ali se nadam da će posle svega Bog pomoći srpskom narodu koji nikako ne sme da gubi nadu - poručuje deda Živojin.
Izvor: Novosti

Pogledajte još