Novi Sad: Policija identifikovala osumnjičene za ubistvo Vojislava Škrbića

Meštane rodnog mesta ubijenog šokirala je vest o događaju koji se dogodio u prepunom ugostiteljskom lokalu „Gondola“, pored zgrade Vlade Vojvodine, zbog čega su se mnogobrojni odmah po saznanju uputili na lice mesta, gde je došlo i do sukoba njegovih prijatelja. Po kuloarima se priča da se Škrbić družio i sa Andrijom Draškovićem, koji je krajem prošle godine izašao iz zatvora, a na društvenim mrežama se mogla naći i njihova zajednička fotografija.

Osumnjičeni M. B. odranije je poznat policiji. On je služio kaznu zatvora zbog pokušaja ubistva Aleksandra G., u koga je 2008. pucao u Novom Sadu. On je tada bio osuđen na dve i po godine zatvora.

Samo nekoliko sati nakon ubistva Škrbića, koji je nedavno izašao sa robije zbog naručivanja ubistva Branislava Jelačića 2004, počele su da kruže priče da je posredi novi narko-obračun, što je policija odmah počela da proverava. Pored borbe za prevlast na narko-tržištu, policija ne isključuje mogućnost da se radi i o dugu od nekoliko desetina hiljada evra.

- Posle izlaska iz zatvora pokušao je ponovo da se vrati u dominirajuće redove narko-tržišta, na kome je nekada pokrivao oko 30 odsto. Moguće je da je motiv upravo borba za prevlast, odnosno da je tako svirepo, pred mnogobrojnim svedocima ubijen zbog toga - kaže izvor, objašnjavajući da je ovakvo ubistvo svakako poruka nekome, jer klasično ubistvo se ne vrši pred „publikom“.

Istražni organi nakon izvršenog uviđaja uzeli su snimke sigurnosnih kamera sa mesta događaja, kao i sa zgrade Vlade, što bi trebalo da im pomogne u hvatanju učinioca. Prema nezvaničnim saznanjima, traga se za dvojicom muškaraca - M. B. (43) iz Stepanovićeva i jednim 25-godišnjakom, koji je u četvrtak veče ušao u „Gondolu“.

Preživeo tri atentata
Ovo nije prvi pokušaj ubistva Škrbića. On je u julu 2002. teško ranjen u grudi u pucnjavi ispred kluba „Zam“ u Novom Sadu. Posle toga, napadi na njega bili su organizovani i u rodnom Kaću, a preživeo je i sačekušu ispred stana.

- Mlađi osumnjičeni je prišao stolu za kojim je sedeo ubijeni. Počeo je sa njim da priča, kada je M. B. iznenada izvadio pištolj i u pravcu Škrbića ispalio nekoliko hitaca. Dva su pogodila Škrbića, dok je jedan okrznuo Todora T., koji je sedeo sa njim u društvu. Tom prilikom on je zadobio lakše povrede i nakon ukazane pomoći pušten je na kućno lečenje - kaže izvor blizak istrazi.

Nakon pucnjave u prepunom restoranu, mnogobrojni gosti su polegali na pod, a neki su vrišteći istrčali napolje. Ubice su iskoristile haos koji je nastao da pobegnu.

- Bilo je veoma strašno. Dok mi je dete jelo kolač, začuli su se hici. Imala sam osećaj da meci lete svuda oko nas. Skočila sam na dete kako bi ga zaštitila. Ubrzo sam čula rotacione sirene. Izvukli smo se iz lokala i pobegli glavom bez obzira - prestravljenim glasom ispričala je N. V. (32), dodajući da ne može da poveruje šta se dogodilo u naizgled mirnom objektu.
Vojislav Škrbić biće sahranjen u nedelju u 13 časova, na mesnom groblju u Kaću.

Iako znaju čime se bavio, stariji Kaćani o Škrbiću imaju samo reči hvale.

- Nije moglo da se dogodi da Voja prođe pored komšija i da se ne javi na ulici, a ni da ostane nem na one koji su od njega tražili pomoć. Mogu samo da kažem sve najlepše o njemu. Jadna li mu majka, koja je pre skoro mesec dana sahranila muža, a sada joj donesoše i mrtvog sina. Bez obzira čime se i da li se bavio, ovo nije rešenje problema ničijih - rekla je jedna od njegovih komšinica.

Vojislav Škrbić (40) svojevremeno je u „Beloj knjizi“ MUP-a Srbije pominjan kao član nekoliko organizovanih kriminalnih grupa i jedan od glavnih distributera heroina u Novom Sadu i Vojvodini. Osuđen je 2009. na 11 godina zatvora zbog podstrekavanja na ubistvo pripadnika novosadske kriminalne grupe „Firma“ Branislava Jelačića (30), u kafiću „Marina“. On je ranije osuđivan i za pokušaj ubistva Dragana Vojnovića na obali Dunava kod Kamenjara, a u njegovom dosijeu se navodi i da je hapšen zbog posedovanja narkotika i oružja.

Izvor: Alo

Pogledajte još