Mihajlović: Obrenovac nije žrtvovan zbog TENT

"Ne mogu ni da pomislim, a kamoli da kažem da bi Vlada Srbije žrtvovala i jednog čoveka da bi sačuvala elektranu ili bilo koji drugi objekat. Poplava je pričinila veliku materijalnu štetu, ali je izgubljeni ljudski život najveći gubitak koji se ničim ne može nadoknaditi", rekla je Mihajlović.

Na pitanje da li su ljudski životi mogli da se sačuvaju da je bila bolja koordinacija države i lokalne samouprave Obrenovca, Mihajlović odgovara:

"Lako je nakon bitke govoriti kako je trebalo, meriti svaki korak i odluku koja je doneta. U nevolji koja nas je zadesila verujem da su svi, počev od Vlade, Republičkog štaba za vanredne situacije, Vojske, policije, pa do građana, dali svoj maksimum da odbrane naselja i pomognu ugroženima. Od nekih nepogoda, kao što su cunami, nisu se odbranile ni mnogo bogatije države od naše. Svakako moramo bolje da uredimo odnose sa lokalnim samoupravama, jer nas loša koordinacija uvek košta zbog manje efikasnosti."

Mihajlović, koja je i predsednik Komisije za procenu štete od poplave, kaže da će prve preliminarne procene štete biti gotove 30. maja.

Izvor: B92

Pogledajte još