EPS zbog poplava uvezao struju u vrednosti od pet miliona evra

0

EPS nije otkazao nijedan ugovor i za vreme poplave je izvozio po planu – kaže Aleksandar Obradović, v. d. direktor EPS-a

Vršilac dužnosti direktora EPS Aleksandar Obradović izjavio je danas da je vrednost uvoza struje za vreme poplava u Srbiji iznosila oko pet miliona evra.

Obradović je ukazao da je još rade analize, ali da prve procene govore da je ta vrednost oko pet miliona evra, istakavši da je EPS i pre poplava imao normalne aktivnosti uvoza i izvoza struje.

– EPS nije otkazao nijedan ugovor i za vreme poplava je izvozio po planu – rekao je Obradović, koji je danas prisustvovao puštanju u rad Termoelektrane Nikola Tesla A u Obrenovcu.

Obradović je pojasnio da je taj povećani uvoz struje za vreme poplava i dalje u okviru predviđenog plana poslovanja EPS-a, ali i dodao da bi uvoz bio još manji da ih nije bilo.

– Vrednost povećanog uvoza struje zbog poplava će ući u ceo bilans štete koju je EPS kao sistem pretrpeo zbog njih – rekao je Obradović.

On je najavio da će EPS uraditi novi biznis plan u kojem će biti pripremljeni različiti scenariji, ali da za sad nijedan od tih scenarija ne predviđa restrikcije struje, ali će, naglasio je, sve zavisiti od podizanja proizvodnje uglja u Kolubari.

Izvor: telegraf

Foto: yayimages.com/brianguest

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.