Obavezna provera: Proizvodi na pijaci samo uz potvrdu!

0

Pećinački poljoprivrednici će morati da imaju potvrdu da njihovi proizvodi, koje prodaju na pijacama, ne potiču sa njiva zahvaćenih poplavama, saopšteno je iz lokalne Opštinske uprave.

„Opština Pećinci je pretrpela relativno malu štetu od poplava, jer reka Sava ni u jednom trenutku nije probila nasipe oko Kupinova. Jedina šteta od poplave je nastala na poljoprivrednim površinama u nebranjenom delu Kupinskog atara“, navodi se u informaciji.

Nadležni u Pećincima ističu i da širom opštine ima štete na poljoprivrednim kulturama izazvane vodoležinama.

„Zbog obilnih padavina i visokog vodostaja Save, voda je uspela da prodre u nekoliko kuća na teritoriji opštine. Nekoliko starijih objekata se srušilo zbog oštećenja prouzrokovanih vlagom, a nekoliko objekata je zbog prodiranja vode postalo neuslovno za život, pa su porodice koje su u njima živele evakuisane“, dodaje se u saopštenju.

Građani štetu nastalu na objektima i poljoprivrednom zemljištu treba da prijave mesnim kancelarijama u svojim naseljima, navode nadležni, a Opštinsko veće će, kako je najavljeno, na prvoj narednoj sednici formirati dve komisije – komisiju za procenu štete na objektima i komisiju za procenu štete na poljoprivrednom zemljištu.

Članovi ovih komisija će po prijavama građana izlaziti na teren i vršiti procenu štete nastale izazvane poplavom i podzemnim vodama.

Zaposleni građani Pećinaca, koji su učestvovali u odbrani od poplava, u mesnim kancelarijama takođe mogu dobiti i potvrde kako bi mogli da pravdaju izostanke s posla tokom trajanja vanredne situacije.

Izvor: rtv.rs

Foto: yayimages

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.