"ART" na sceni Beogradskog dramskog pozorišta

0

U okviru PRVOG BEOGRADSKO DRAMSKOG POZORIŠNOG MARATONA na Novoj sceni biće izvedena diplomska predstava Jasmine Reze „Art“ u režiji Vladana Đurkovića, studenata Fakulteta dramskih umetnosti u Beogradu 31. maja sa početkom u 23:30h.

Jasmine Reze “Art” diplomska predstava studentkinja glume Ivane Duduć, Brankice Sebastijanović i Anite Stojadinović. Predstava je premijerno izvedena 14. aprila ove godine na sceni “Mata Milošević” Fakulteta dramskih umetnosti u Beogradu. Svoj pozorišni život ova predstava upravo počinje 31. maja od 23.30h kada će mlade glumice pokloniti pred publikom Beogradskog dramskog pozorišta.

Komedija „ART“ Jasmine Reze predstavlja veliko delo savremenog dramskog stvaralaštva, koje će zasigurno vremenom prerasti u klasike dramske književnosti. Ovo delo je za 20 godina, koliko ono postoji, igrano širom sveta i pokazalo se kao veoma univerzalno i veoma zahvalno za scensku postavku. Originalna priča napisana je za tri muškarca, čije se prijateljstvo dovede u sumnju, kada jedan od njih za veliku sumu novca kupi jedno belo platno, i u njemu prepozna vrhunac savremenog likovnog stvaralaštva.

Međutim ova predstava se razlikuje od prethodnih postavki po tome što je priča transponovana i dešava se između tri prijateljice. Ova naizgled banalna intervencija će otvoriti novi pogled na čitanje ovog komada.

Kroz ovu komediju gledaoci će imati prilike ne samo da učestvuju u rasturanju jednog prijateljstva, već će moći da prepoznaju tipične situacije koje tri dugogodišnje prijatelje može da snađe.

Karte za ovu predstavu se mogu nabaviti na biletarnici Beogradskog dramskog pozorišta.

http://bdp.rs/?predstave=art

Foto: Promo

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.