Želite da se rešite celulita? Samo jedno pomaže!

Celulit je u stvari skup masnih naslaga, a događa se da mišići postaju slabi i nedefinisani pa su te naslage vidljivije, a deli se na tri vrste.
Vlaknasti celulit tvrd je na dodir, lako se pomera ispod prstiju, a narandžina kora vidljiva je bez štipanja. Dublji je, kompaktan i vrlo težak za uklanjanje.
Adipozni (masni) celulit mekan je i bezbolan pri štipanju. Može da se pronađe na bokovima i bedrima, a prouzrokuje ga previše masnoće u ishrani kao i nedostatak fizičke aktivnosti.
Edemski celulit mekan je na dodir. Narandžina kora lagano je vidljiva bez štipanja, a površina kože lagano je namreškana. Ova vrsta celulita obično je posledica problema sa cirkulacijom i sedećim načinom života.

Da biste znali koliko je teška situacija, morate da znate u kojoj ste fazi s celulitom, a postoje ih četiri:
1. Nema vidljivog celulita, čak i kada se uštinete.
2. Nema vidljivog celulita u ležećem ili stajaćem položaju. Narandžina kora može da se vidi kada se uštinete.
3. Celulit je vidljiv kada stojite, ali može nestati u ležećem položaju.
4. Vidljiv je bez obzira u kojem ste položaju.
Celulit se pojavljuje na područjima tela na kojima je slaba cirkulacija. Ako već niste redovno aktivni niti vežbate, ciljne vežbe za kritične delove tela, potrudite se barem se prilikom tuširanja masirajte i grejte kožu, kako bi cirkulacija proradila. Odlučite li se da vežbate, najbolji izbor su trčanje, plivanje i brzo hodanje jer takođe podstiču cirkulaciju na teže dostupnim mestima.
Čim celulit počne da se pojavljuje, potrebno je aktivirati mišiće kako biste sprečili dalje nastajanje. Ako se ne krećete i ne hranite zdravo, celulit možete dobiti i ako imate tek 16 godina. Zato je vrlo bitno da pre svega promenite životni stil, a zatim da probate da pomognete masažama ili tretmanima.
Izvor: tportal

Pogledajte još