UPOZORENJE RHMZ-a: Spremite se večeras za nevreme!

Danas posle podne i uveče lokalna pojava obilnih pljuskova sa grmljavinom i gradom, upozorava Republički hidrometeorološki zavod.

Na Savi kod Šapca vodostaji se nalaze iznad granica vanredne odbrane od poplava, a kod Jamene, Sremske Mitrovice i Beograda iznad granice redovne odbrane sa tendencijom opadanja, upozorava Republički hidrometeorološki zavod na svom sajtu.

Na gornjem toku Kolubare sa pritokama od 27. do 29. maja vodostaji će biti u kratkotrajnim porastima sa dostizanjem i prevazilaženjem upozoravajućih nivoa.

Na Dunavu kod Novog Sada, Slankamena, Zemuna, Pančeva i Smedereva vodostaji su iznad granice redovne odbrane od poplava sa tendencijom opadanja.

Na Mlavi, Peku i Timoku od 27. do 30. maja vodostaji će biti u kratkotrajnim manjim porastima sa mogućnošću dostizanja upozoravajućih nivoa.

Na Tisi kod Titela vodostaj je iznad granice redovne odbrane od poplava sa tendencijom opadanja.

Na Neri i Brzavi od 27. do 30. maja vodostaji će biti u kratkotrajnim manjim porastima sa dostizanjem upozoravajućih nivoa.

Na Jadru od 27. do 29. maja vodostaji će biti u kratkotrajnom porastu sa dostizanjem i prevazilaženjem upozoravajućih nivoa.

Na Jasenici, Kubršnici, Lepenici i Resavi od 27 do 29. maja vodostaji će biti u kratkotrajnom porastu sa dostizanjem i prevazilaženjem upozoravajućih nivoa.

Zapadne Morave i donjem toku Južne Morave od 27. do 30. maja vodostaji će biti u kratkotrajnom manjem porastu sa dostizanjem upozoravajućih nivoa.

Telegraf

Pogledajte još