Darko Šarić se brani od nadimaka!

0

Darko Šarić, kome se sudi kao organizatoru grupe koja je krijumčarila 5,7 tona kokaina danas je, u nastavku suđenja u Specijalnom sudu u Beogradu, pojasnio šta je mislio kada je pre dva dana rekao "da u Indiji veruju u kravu pa i tužilac moze da veruje da je on Zoki".

Šarić je tužiocu rekao da to nije bila ironija i da on osporava da je to njegov pseudonim sve i ako tužilaštvo želi da veruje da jeste.

„Tužioca respektujem, a Vas sudija poštujem. Morao sam to da kažem zbog javnosti. Neću da tužilac pomisli da sam ironičan. Ja razumem da tužilac želi da ja budem Zoki, jer ja sam za njega zamišljeni lik, kog je izmislio general Papaja“, rekao je Šarić obraćajući se sudu i tužilaštvu.

On je pozvao tužioca da dostavi „bar jedan dokaz koji ima protiv njega“, tvrdeći da bi to jedino mogao da bude general Papaja koga je, na drugom suđenju za pranje para, spominjao kao osobu koja mu je montirala proces sa krijučarenjem kokaina, ali nije hteo da otkrije njegov identitet.

„Tužilac može ovde da dovede jedino pijanog generala Papaju, da bulazni. Misli da sam mala od skandala, ali ja to nisam“, rekao je Šarić i ponovio da sms poruke koje tužilaštvo predstavlja kao dokaz izvodi već treći dan za redom, nisu njegove.

Tvrdeći da se protiv njega vodi politički montiran proces, Šarić je istakao da je svedok saradnik Draško Vuković „obična lažovčina“.

„To mislim o njemu“, rekao je optuženi.

Primedbe na tumačenje tužilaštva presretnutih sms poruka imali su i drugi optuženi i njihovi advokati, ali je sudsko veće nastavilo da njihovim pregledanjem.

Suđenje je zakazano za celu ovu sedmicu.

U aprilu prošle godine u Speciajlnom sudu u Beogradu je krenulo objedinjeno suđenje Šarićevoj grupi po šest optužnica zbog šverca više od ukupno 5,7 tona kokaina iz Latinske Amerike u zapadnu Evropu tokom 2008. i 2009. godine.

U drugom postupku, Šariću se sudi za pranje 22 miliona evra u Srbiji, kupovinu preduzeća, parcela, hotela.

Izvor: NoviMagazin.rs

Foto: Foto: AP

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.