4 prijateljice koje su potrebne svakoj ženi - imate li ih i vi?

Kao što postoje određeni ljudi za koje ste, sigurni da ih ne želite u svom životu (jer vam samo crpe energiju ili imaju loš uticaj) tako postoje i oni koji su vam potrebni u svakodnevnom životu. Ovo posebno vredi za prijatelje. Imajući to na umu sastavili smo popis četiri vrste prijatelja koje svaka devojka treba da iima:

Navijačica

Svakome treba navijačica, neko ko će nas podsticati da postignemo sve što želimo postići, da isprobavamo nove stvari i ispunjavamo zadane ciljeve. Neko ko će nam reći da će sve biti u redu kad stvari krenu po zlu i ko će biti na vašoj strani bez obzira na sve. Ako ste dobili posao ili ga niste dobili, ako ste osvojili muškarca kojeg ste želeli ili niste – navijačica će biti vaš sistem potpore bez obzira na situaciju. Ona će biti tu s osmehom na licu i s rečima ohrabrenja kako bi vam popravila raspoloženje kada vam je to najpotrebnije.

Slušateljica

Ovo je osoba kojoj odlazite kada imate probleme u životu ili kada morate da donesete neku odluku, a ne znate šta da uradite. Ona neće razgovor preokrenuti na sebe i njene probleme ili svakih pet sekundi gledati na telefon da li je dobila poruku. Ona će vam posvetiti potpunu pažnju, saslušati sve što imate da kažete i pokušaće da vam pomogne svojim savetom. Ako ne može da pomogne, barem će biti tu da vas sasluša ili ponudi rame za plakanje. Svi mi trebamo nekoga kome se možemo okrenuti kada želimo da olakšamo dušu, poverimo tajnu ili naprosto dobijemo mišljenje od nekoga u koga imamo poverenja – i upravo je to ova prijateljica.

Realna

Ovo je prijateljica koja će vam iskreno reći kako stvari stoje. Ako je pitate šta misli o tome da li trebate da se pomirite sa bivšim, ona će vam reći šta misli bez ulepšavanja. Ona ne okoliša i biće iskrena o tome šta misli o situacijama u kojima zatražite savet od nje. Ponekad može da se čini da je i previše iskrena, ali veoma je važno imati nekoga u životu za koga znate da vam neće povlađivati ili prećutati neke bitne stvari, posebno ako smatra da donosite loše odluke. Ovo je osoba koja će vas prizemljiti kada je to potrebno i kojoj možete verovati da će u svakom trenutku biti (brutalno) iskrena bez obzira na sve ostalo. I, da, ona će vam reći da vam zadnjica u tim farmerkama ne izgleda baš dobro, umesto da samo klima glavom, smeška se i kaže vam da ih kupite.

Ambiciozna

Svima nama treba motivacija – da isprobamo nove stvari, pokušamo da se izborimo za novi posao ili povišicu, pitamo tipa koji nam se sviđa za dejt. Ambiciozna prijateljica upravo ovako i živi! Ona putuje, traži unapređenje (i dobije ga), zabavlja se sa interesantnim muškarcima i pokazuje koliko ima samopouzdanja u bezbroj situacija. Veoma je važno imati prijateljicu koja će vam pokazati koliko je važno izboriti se za ono što želite. Tako i vi postajete bolja, kvalitetnija i zadovoljnija osoba sa ispunjenijim životom. Možda vam se to čini zastrašujuće, i možda nećete postati neustrašiva kao ona, ali ako vas inspiriše da nadvladate barem neke od svojih strahova – već ste se uspeli jednu stepenicu više u životu.

Izvor: zena


Pogledajte još