Krivina smrti: Večerali u restoranu, pa sleteli kamionom u ambis od 50 metara

Nesreća se dogodila u ponedeljak oko 22 sata, na magistralnom putu Nova Varoš - Prijepolje. U kamionu se nalazilo oko 20 kubika trupaca koje je Dučić prevozio za Ljujića koji je vlasnik pilane u Velikoj Župi.

Oni su dolazili iz pravca Prijepolja, kada su, kako se pretpostavlja, na kraju nizbrdice prebrzo ušli u krivinu, što je zanelo prikolicu natovarenu trupcima i zanelo vozilo.

Krivina smrti

Mesto na kom su sa puta izleteli Dučić i Ljujić poznata je među meštanima kao “krivina smrti”. U ovoj krivini stradalo je nekoliko vozača, među kojima i jedna policijska patrola, što se vidi i po tome da putari često popravljaju probijenu ogradu.

Vozač nije uspeo da iskontroliše kamion, prešao je na suprotnu stranu puta i preleteo zaštitnu ogradu na mostu. Kamion se survao sa mosta i uleteo u reku Bistricu, rasipajuću uz put balvane i zatim završio u koritu reke ispod samog mosta.

- Vozač i suvozač preminuli su na licu mesta. Telo Dučića pronađeno je u kabini, dok je telo suvozača bilo među trupcima u reci. Izuzetno je bilo teško, kako zbog vodostaja tako i zbog trupaca, da izvučemo telo suvozača. Saobraćaj je bio u prekidu pet sati za vreme uviđaja - kažu za „Blic“ u tužilaštvu koje je preuzelo istragu ovog slučaja.

Nakon istrage i obdukcije vozača biće poznati detalji nesreće, ali su meštani Bistrice i dan posle nesreće pod utiskom.

- Bilo je stravično. Kamion se survao 50 metara i iza sebe rasipao trupce. Delovi kamiona bili su po putu, a telo suvozača izvlačili su satima. Kažu da su večereli u restoranu sat vremena pre nesreće - kaže jedan od očevidaca nesreće.

Vozač nije preživeo

U saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u Ulici Svetog Save u Vladimircima kod Šapca u ponedeljak, oko 23 sata, vozač R. J. (25) je poginuo, dok je putnik M. P. (22) teško povređen. Do nesreće je došlo kada je vozač kombija R. J. izgubio kontrolu nad vozilom, sleteo s puta i udario u betonski stub. Vozač R. J. je podlegao povredama u Urgentnom centru u Šapcu, dok je putnik teško povređen.

blic

Pogledajte još