Ugrožen gradski prevoz: Privatnici ne voze od 2. juna

Gradski čelnici održaće danas sastanak s lizing kućama i dobavljačima goriva da bi pokušali da omoguće privatnim prevoznicima da nastave da rade.

Linije koje će najviše biti ugrožene
Linije na kojima saobraćaju samo privatni prevoznici su: 24, 34, 49, 60, 81, 81L, 310, 406, 513, 522, 553 i 613. Privatni prevoznici rade i kao dopuna GSP-u, ukupno na 83 od 133 autobuskih linija gradskog prevoza.

Kako saznajemo, gradski čelnici obavestili su pre tri dana privatne prevoznike da u junu neće moći da ih plaćaju pošto Grad nema novca. Privatni prevoznici tvrde da se nalaze u očajnoj situaciji jer su se gotovo svi zadužili.

- Grad nam je pre nekoliko dana isplatio 150 miliona dinara, a duguje nam skoro dve milijarde dinara. Mnogi od nas su u velikim kreditima. Svih 400 autobusa uzeli smo na lizing i svakog dana preti opasnost da nam ta vozila oduzmu. Dogorelo je do nokata. Bukvalno nemamo više ni za gorivo. Jednostavno, od ponedeljka nećemo moći da isteramo autobuse iz garaže - žale se privatni prevoznici.

U Gradu već tri dana ne žele ništa da komentarišu u vezi sa ovom temom, ali kako saznajemo, gradski čelnici održaće danas u 14 sati sastanak s lizing kućama i dobavljačima goriva kako bi pokušali da ih ubede da ne blokiraju račun privatnim prevoznicima.

Inače, svakog radnog dana na ulice grada izađe 1.337 vozila javnog prevoza računajući i autobuse privatnih prevoznika. Ukoliko privatni prevoznici zaista prestanu da rade u ponedeljak, to će značiti da će u saobraćaju biti za trećinu manje vozila.

Izvor: 24sata

Pogledajte još