Opasnost od klizišta: Doboj je na udaru

Nastavlja se čišćenje stambenih jedinica i objekata, njihova dezinfekcija, odvoz otpada sa ulica, kao i uginulih životinja po prijavama gradjana, a voda iz vodovodne mreže još nije za piće.

Na tom području trenutno su najpotrebnije pelene, hrana za bebe, pumpe za ispumpavanje vode, sanitetske maske i rukavice, sredstva za dezinfekciju, higijenu.... kao i osnovni nameštaj, prenose mediji u Republici Srpskoj.

Voda iz poplavljenih gradskih naselja u Šamcu postepeno se povlači, leševi uginule stoke se uklanjaju. Timovi i ekipe iz Nemačke, Poljske i Danske angožavni su na ispumpavanju vode, a Francuzi na prečišćavanju vode.

Na područjima opština Bratunac, Vlasenica, Zvornik, Lopare, Milići, Osmaci i Ugljevik veliki problem predstavljaju brojna klizišta koja ugrožavaju stambene objekte, lokalne i nekategorisane puteve, komunalnu infrastrukturu i PTT komunikacije.

Broj klizišta se stalno povećava, pa je iz neposredno ugroženih objekata evakuisano stanovništvo, a nova klizišta se pojavljuju i na teritoriji opštine Modriča.

Izvor: B92

Pogledajte još