Split: Zbog 3.000 evra smrskao glavu ženi kamenom teškim 13 kilograma

Veće Županijskog suda u Splitu nepravosnažno je osudilo Domagoja Šaškora (38) na 28 godina zatvora zbog teškog ubistva iz koristoljublja.

Domagoj je u oktobru 2013. godine na Žnjanu izudarao Tanju Brkljaču (35) po glavi kamenom teškim oko kilogram i po. Kada je već teško povređene pala na pod, na glavu joj je bacio kamen težak 13 kilograma. Lekari su se čudili kako je uopšte stigla živa u bolnicu.

Nesrećna žena je preminula tri meseca posle, ali nije dolazila svesti. Nakon što joj je smrskao glavu Domagoj je uzeo njenu torbicu s 24.000 kuna (3.160 evra) i pobegao sa svojom devojkom u Zagreb, gde ga je policija dan kasnije uhapsila.

Veće kojim je predsedavao sudija Damir Romac je optuženom izreklo 27 godina za ubistvo, i dodalo mu još godinu dana zbog dve uslovne kazne koje je ovim zločinom prekršio. Izrekli su mu i obavezni psihosocijalni tretman kao i plaćanje troškova suđenja u iznosu od 10.000 kuna (1.320 evra).

Veće nije smatralo spornim da je Domagoj svoju žrtvu izudarao manjim kamenom i tada joj veći bacio na glavu, iako je odbrana nastojala da dokaže da ju je udario samo kamenom teškim kilogram i po. Ubistvo iz koristoljublja je za sud takođe neupitno, jer je Domagoj znao da Tanja kod sebe ima veću količinu novca, zarađenog od prodaje stana.

Bio je i uračunljiv što proizlazi iz psihološkog veštačenja, a i njegovog ponašanja neposredno nakon napada. Otežavajuća okolnost mu je i to što je prethodno višestruko osuđivan. Na presudu je ipak najviše uticalo jer je Tanju ubio na izrazito brutalan način i njenu trogodišnju devojčicu ostavio bez majke.

Izvor: 24sata.hr

Pogledajte još