Kraj istrage o ubistvu Ćuruvije u sredu

Saslušanjem poslednjeg svedoka, u sredu, 4. juna biće završena istraga o ubistvu novinara i vlasnika Dnevnog telegrafa – Slavka Ćuruvije.

Poslednja dva svedoka biće saslušana sledeće nedelje. Dragan Kojadinović, bivši direktor i glavni i odgovorni urednik Studija B, u vreme Ćuruvijinog ubistva biće saslušan u ponedeljak 2. juna.

Kojadinović je nekoliko godina nakon Ćuruvijinog ubistva rekao da „misli da u policiji znaju ko je šta radio i ko je šta odradio“ i da su neki od kolega novinara „bili i tajni policajci i novinari i na neki način sigurno znaju kako su naše kolege streljane i ko ih je streljao“, piše list Danas.

U sredu 4. juna, biće saslušan Dušan Mihajlović, nekadašnji ministar policije u DOS-ovoj vladi. Pre dve nedelje, po prvi put u istrazi, svedočila je Ćuruvijina nevenčana supruga Branka Prpa.

Nakon završetka istrage Tužilaštvo za organizovani kriminal će odlučivati da li će podići optužnicu protiv nekadašnjih funkcionera Državne bezbednosti – Radomira Markovića, Milana Radonjića i Ratka Romića, kao i bivšeg pripadnika RDB-a Miroslava Kuraka, koji je osumnjičen da je izvršio ubistvo Ćuruvije.

Marković, Radonjić i Romić su u pritvoru, dok je Kurak u bekstvu.

telegraf

Pogledajte još