FANTASTIČAN SKOK ŠPANOVIĆEVE: Najboljim rezultatom na svetu oborila nacionalni rekord

Ovo je ujedno i najbolji rezultat na svetu ove sezone. Španovićevoj je ova pobeda donela prvu poziciju u ukupnom poretku Dijamantske Lige. Srpska atletičarka je poboljšala svoj lični rezultat za tri centimetra. Takmičenje u Judžinu bilo je vrlo ubudljivo i neizvesno do samog kraja. Srpska rekorderka je imala odličnu seriju skokova: 6.77m, 6.75m, 6.62m. U četvrtoj seriji Ivana je ostvarila novi nacionalni rekord od 6.86 metara koji je u tom trenutku bio dovoljan za treće mesto. Zatim je usledio skok od 6.77m, a onda je Španovićeva u poslednjoj seriji ostvarila skok od 6,88 metara.

"Prava mala drama na zaletištu skoka udalj i to u svakoj sekundi, eto tako bih opisala večerašnji miting, posebno takmičenje i posebno draga pobeda. Borila sam se do samog kraja, verovala da mogu bolje i eto najbolji rezultat u karijeri ostvarila sam u poslednjoj seriji. Čestitam svim devojkama i sa nestrpljenjem očekujem sledeći susret", izjavila je Španovićeva.

Ivana Španović posle mitinga u Šangaju i Judžinu zauzima vodeću pozicija sa ukupno šest bodova, a sledeće takmičenje Dijamantske Lige je očekuje u Oslu 11. juna 2014. Ovo je prvi put u istoriji naše zemlje da se ime jedne srpske atletičarke nalazi na samom vrhu svetskih rang lista.

Izvor: Kurir

Pogledajte još