DA NE BUDETE OČAJNA DOMAĆICA: 15 saveta za lakše kuvanje

1.Kad surfujete Internetom u potrazi za zanimljivim receptima, obavezno pročitajte i komentare koje ljudi ostavljaju ispod. Tuđa iskustva puno znače.

2. Ako bi nekom jelu trebalo da dodate aromu, iscedite limun umesto da sipate so. Malo citrusnog ukusa može da vrati jelo “u život”.
Da li znate zašto ne bi trebalo da bacate koru, stabljike i listove voća i povrća?

3. Kada niste sigurni šta da radite sa povrćem, stavite ga na roštilj, dodajte malo maslinovog ulja i soli. Sa ovim ne možete da pogrešite.

4. Skuvajte veće količine zdravih čorbica i stavite ih u zamrzivač. Tako ćete uvek imati zdrav obrok kada ste u žurbi. Na isti način možete da zamrznete i sosove.

5. Ostatak vina možete da sipate u plastične posude za led i da ga zamrznete. Smrznuto vino odlično je kao dodatak čorbicama od povrća.

6. Ako vam brzo treba maslac za neki recept, a nemate vremena da sačekate da omekša, jednostavno ga izrendajte i dodajte u smesu za kolač.
Pročitajte još i 12 top saveta za kuvanje koji će vam promeniti život!

7. Ako kuvate za važnu osobu, bilo za novog dečka ili šefa, nikad nemojte isprobavati novi recept ili nove sastojke. Po Marfijevom zakonu, sve pođe naopako baš onda kada to ne bi smelo da se dogodi.

8. Posle seckanja crnog ili belog luka, protrljajte ruke o ivicu sudopere. Nerđajući čelik će izvući miris luka iz ruku.

9. Pre seckanja povrća posolite dasku, tako vam povrće neće kliziti niti “bežati” sa daske.

10. Da biste lakše isekli slaninu ili pančetu na tanke kriške, stavite je u zamrzivač 15 minuta pre sečenja.
Naučite kako da izbegnete osam najčešćih grešaka u kuhinji!

11. Koristite papir za pečenje. Tako ćete lakše vaditi pečenu hranu iz kalupa ili tepsije, a ona neće izgubiti ukus.

12. Ako kuvate karfiol, dodajte malo soli i mleka u vodu da bi karfiol zadržao belu boju.

13. Za ukusan pire krompir: kada obarite krompir i iscedite ga od vode, vratite ga u lonac, poklopite pet minuta i stavite na blagu vatru. Tako će iz krompira izaći višak vode.
Pravljenje kolača ne mora da preraste u katastrofu. Saznajte kako da napravite savršen slatkiš bez ičije pomoći!

14. Ako ste presolili jelo, nemojte očajavati. Dodajte presečen krompir ili neutrališite ukus soli dodavanjem ravne kafene kašičice šećera.

15. Nemojte čekati da pripremite jelo, pa da se tek onda bavite pranjem sudova. Perite ih u pauzi, dok jelo ne bude gotovo.

Pogledajte još