Pajtić: Nisam dostojan Đinđića, ali radiću na sreći i slobodi Srbije

Bojan Pajtić izabran je za novog predsednika Demokratske stranke, on je dobio 1.461 glas, dok je za njegovog protivkandidata Dragana Đilasa glasalo 1.277 delegata. Ovo prilikom istakao je da svog protivnika smatra stranačkim prijateljem, kao i da je Srbija srećnija i slobodnija kad je Demokratska stranka jaka.

- Nisam dostojan da se nalazim na mestu na kojem se nalazio Zoran Đinđić, ali i tako nedostojan garantujem da ću svaki atom snage i svo svoje znanje i iskustvo uložiti da DS bude jača, jer kada je DS jaka Srbija je srećnija i slobodnija – rekao je Pajtić u kratkom obraćanju delegatima.

On je poručio da je ovo poslednja izborna skupština DS na kojoj učestvuje, jer će se sledeći put predsednik stranke birati na neposrednim izborima.

Svog protivkandidata Dragana Đilasa i one koji su ga podržali nazvao je stranačkim prijateljima i istakao da je pred svima ozbiljan zadatak, jer danas su, kako je objasnio, pristojni, pošteni, pametni i obrazovani ljudi u Srbiji zabrinuti za svoju sudbinu i zagledani su u DS, od koje očekuju rešenja.

- DS je pokazala da je najliberalnija i najcivilizovanija stranka u ovoj zemlji. Prvi put je predsednik jedne velike parlamentarne stranke iz Vojvodine. Pokazali smo da smo lišeni predrasuda i da demokrate ljude cene po tome kakva rešenja nude – rekao je Pajtić.

Pajtić je postao peti predsednik DS-a od njenog osnivanja i na tu funkciju dolazi sa mesta zamenika predsednika stranke. Oba kandidata na današnjoj skupštini navela su pre glasanja da neće napustiti DS.

Na Skupštini DS-a su se birali predsednik Političkog saveta, kao i članovi Glavnog odbora, Statutarne komisije i Nadzornog odbora.

izvor: telegraf

Pogledajte još