Dušan Bogičević i Veselin Savić prvaci Evrope!

Srebrna medalja pripala je posadi Holandije (6:21,99), a bronza Nemačkoj (6:24,71).
Srpski dvojac prvak Evrope

Veslači Velike Britanije imali su najviše uspeha na prvenstvu Evrope na Savskom jezeru na Adi Ciganliji u Beogradu.

Britanci su osvojili ukupno osam medalja, od čega dve zlatne, četiri srebrne i dve bronzane.

Češka je osvojila dva zlatna odličja, u muškom i ženskom skifu, dok su se reprezentativci Nemačke okitili sa ukupno 10 medalja, jednom zlatnom, četiri srebrne i pet bronzanih.

Evropski prvaci u veslanju Veselin Savić i Dušan Bogićević poručili su da su presrećni zbog osvojene zlatne medalje i dodali da im je publika mnogo pomogla da dođu do pobede.

"O ovoj trci razmišljam od oktobra prošle godine i samo zlato mi je bilo u glavi. Spremali smo se dobro i verovao sam da možemo da budemo prvi. Poslednjih 250 metara čuo sam publiku i ovakvu podršku nikad nisam doživao, dali su nam neverovatnu snagu. Na dobrom smo putu da na Olimpijskim igrama budemo konkurentni", rekao je Savić posle trke.

"Predivno iskustvo. Dali smo sve od sebe. Nisam bio svestan šta smo postigli, kolega mi je tri minuta posle trke rekao da smo prvi i sve slike sa treninga i priprema prošle su mi kroz glavu", rekao je Bogićević.

Srpski dvojac bez kormilara osvojio je na Adi Ciganliji zlatnu medalju vremenom 6.21.75 minuta ispred posada Holandije (6:21,99) i Nemačke (6:24,71).

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić čestitao je srpskom dvojcu.

"Bravo, momci, svaka čast. Osvajanjem evropskog zlata na najbolji način afirmišete veslanje u Srbiji i šaljete sjajnu sliku naše zemlje u svet. Ponosni smo na vaš uspeh. Želim vam još mnogo odličnih rezultata i titula", navodi se u čestitki ministra Udovičića.

Izvor: RTS

Pogledajte još