10 znakova da ste Hipster. Na kul način.

Hipsteri su, iz nekog razloga, na lošem glasu. Zašto? Verujem da je zato što ih mnogi ne razumeju. Evo 10 znakova koji pokazuju da ste Hipster, a da to možda i ne znate.

1. Radijete ćete (uvek) ići biciklom, preške ili busom umešto što ćete voziti svoju kočiju u boji trule višnje sa svojih 50 do 70kg.

2. Čitate etikete. Zenice vam se rašire kad vidite naznaku ‘organsko’ i suze kad pročitate ‘potpuno prirodno’!

3. Ne brojite kalorije. Brojite koliko dana nedeljno vežbate. A kada kažemo vežbanje, mislimo na ‘penjanje’, ‘jogu’ ili ‘vožnju bicikla’ a možda i samo ‘šetnju’, ‘kajak’, ‘skijanje’, ‘snoubording’ ili nešto što je više duhovni nego fizički napor.

4. Volite formalne, romantične, staromodne dejtove... Ali ih ugovarate putem sms-a. I, vrlo često, taj dejt spadne pod ‘da zablejimo’ ili ‘da radimo nešto’, stvari tipa kuglanje, žurka (VIP žurka je bonus) ili gorepomenuta šetnja (pas - bonus poeni!).

5. Pijete kafu. Onda pijete još kafe. Pa još kafe. Pijete čaj. Više ne pijete bubble čaj. Ali pijete šejkove i slikate ih za Instagram.

6. Sve stavljate na instagram jer je to najlakši način da podmažete tokove društvenih mreža dok čuvate svoj život za svoju decu jednog dana, a dok još uvek imate život (jer vam Instagram dozvoljava da se povežete sa Tumblr-om, hipster jesus Pinterest-om, Facebook-om, Twitter-om. Nemate Pinterest).

7. Voleli biste da možete da kupujete u Urban Shop-u ali baš i ne možete jer je sve skoro proizvedeno u Kini. Osim onog jednog puta kad ste išli da prošetate psa, pa ušli unutra, pa slučajno naleteli na one kaki pantalone koje nisu proizvedene u Kini. Umesto ovakvih butika kupujete u vintidž radnjama ili u pravim hipsterskim dolinama: second-hand šopovima.

(old_image)

Izvor: Yayimages.com

8. Ne želite da se oženite/udate jer obožavate svoj single život i samoća vam ne smeta ali želite da se oženite/udate i imate decu.

9. Spasavate pse i mačke i vegan ste ili vegetarijanac i nećete kupovati stvari koje volite jer nisu dobrog porekla (etički), i definitivno glasate za stranku koju niko više ne podržava i za vas je pijaca puna domaće hrane i seljaka najlepše mesto na planeti i živite na svom laptopu (naravno da je u pitanju MAC), jer želite da zaradite milijarde evra i imate ogromne brkove/bradu ili ako ste žensko tu su ravne šiške i šminka na očima je kopija šminke Elizabet Tejlor u Kleopatri, ili nosite svetle, svetle, svetle boje i prezirete tetovaže jer su taaaaako mejnstrim a pored toga nisu veganske. I dok ste svi svesni da ste hipster svi drugi poriču da su hipsteri.

10. Poričite da ste hipster

Vaše poricanje činjenice da ste hipster, prečesto uključuje onu rečenicu ‘Bez obzira što...’.

Izvor: elephantjournal.com

Pogledajte još