Platni razredi od jula, biće otkaza

Vladin paket mera podrazumeva smanjenje suviših administrativnih prepreka, poboljšanje poslovnog okruženja i privlačenje više stranih investicij.

To je samo prvi korak u reformama i restruktuiranju javnog sektora i to je kompleksan proces koji treba tu oblast da učini profitabilnom, naglasio je Dželetović za RTS i napomenuo da će država pomoći da višak zaposlenih u javnom sektoru nadje perspektivu u privatnom sektoru.

Dželetović je ocenio da će te mere vlade za izlazak iz krize biti nepopularne i postoji mogućnost da će izazvati pad popularnosti vladajuće garniture, ali i naglasio da je za Srbiju u ovom trenutku od presudne važnosti da te mere donesu rast privrede i rast standarda stanovništva posle 12 godina sprovodjenja raznih reformi.

U 153 javna preduzeća, koja čekaju na restruktuiranje, ima oko 50.000 zaposlenih i sigurno je da će puno ljudi ostati bez posla, kazao je Dželetović i dodao da se u javnom sektoru još prebrojavaju zaposleni, tako da se još ne može tačno proceniti koliko ima viška.

Višak zaposlenih u javnom sektoru biće preusmeren u privatni sektor, pri čemu će država pomoći da to bude što bezbolnije, kazao je on.

Izvor: B92

Pogledajte još