Liste čekanja pacijenata uskoro na sajtu ministarstva

On je na sastanku sa korodinatorima za razne oblasti u sistemu zdravstvene zaštite, rekao i da bi posle toga, za oko dve sedmice moglo da se dodje do rešenja za rešavanje tog problema.

"Liste čekanja su gotove i one će biti objavljene i na našem sajtu a biće prezentovane i uvaženim profesorima (koordinatorima) i onda ćete imati i zajednički predlog gde ćemo prvi put konačno imati jedinstvenu listu čekanja za celu Srbiju sa predlogom struke kako to da se reši"
, rekao je Lončar.

On je naveo da će na sajtu ministarstva zdravlja sve biti transparentno objavljeno i da se nada da će koordinatori "najkasnije za dve sedmice kada oni sagledaju sve to kao i kapacitete (koji su na raspolaganju) koja su rešenja da se to uradi".

"Sledeće nedelje će (lista čekanja) biti objavljena a onda ćete imati rešenje od ljudi iz struke za otprilike dve nedelje", precizirao je Lončar.

Lončar je razgovarao sa koordinatorima tog ministarstva, istaknutim doktorima iz raznih oblasti koji će, kako je naglasio, voditi računa o zdravlju gradjana ne samo na svojim klinikama već u celoj Srbiji kako bi se unapredio sistem zdravstvene zaštite.

"Radi se o ljudima koji su najbolji koje trenutno imamo u Srbiji a naš cilj je da ono što se radi kod njih na klinikama radi na celoj teritoriji zemlje i da se radi isto i po standradnim protokolima", rekao je Lončar.

Izvor: B92

Pogledajte još