Astro: Kućni ljubimac u skladu sa vašim znakom

OVAN
Oduševljavaju ga životinje koje poseduju fizičku snagu, izdržljivost i hrabrost. Za njega su idealni spasilački ili trkački psi. Čak i ako ne planiraju da ih iskoriste u te svrhe (spasavanje, trke), dopada im se osećaj siurnosti koji im pruža njihov neustrašivi čuvar.

BIK
Za njega životinje odražavaju luksuz. Ili možda predstavljaju investiciju. Čak i ako im je potrebno više nege ili poseban režim ishrane, spreman je da im to ponudi i pruži. Neće oklevati čak ni da usvoji neku retku životinju, ili neku vrstu kojoj preti izumiranje. Često se i sam bavi sparivanjem i uzgojem životinjskih rasa, iz strasti, ali i zbog profita.

BLIZANCI
Blizanci imaju sklonost ka stvorenjima koja „govore“, kao što su neke vrste ptica ili papagaji. Slabi su i na ptice pevačice. Takođe vole i pse i mačke, koji izgledaju kao da komuniciraju sa njima i kao da im odgovaraju na njihove reči lajanjem, mjaukanjem i ostalim zvucima. Znaju da se oduševe i neumornim i pokretnim životinjama, poput majmuna! Umeju toliko dobro da istreniraju svog ljubimca, da može da snimi reklamu ili da bude čak deo filmske ekipe!

RAK
Ukoliko je i sam “kućni moljac” i ne izlazi previše, Raku mogu da se dopadaju “mirnije” životinje, poput kornjače. Ako pak spada u one koji više vremena provedu napolju nego unutra, onda je za njega više prijateljski nastrojen pas. Ukoliko mu uslovi kod kuće dozvoljavaju, u stanju je da udomi čopor pasa ili mačaka, o kojima će brinuti sa velikim zadovoljstvom. Imati puno životinja znači imati mogućnost za jedan potpuno drugačiji način komunikacije, nego što imamo sa ljudima.

LAV
Lav bira životinju koja ne može da prođe nezapažena, kao što su, na primer, psi poput šar peja ili egipatska mačka. Ako se pak odluči za neku “učestaliju” vrstu, onda ona mora biti garantovano rasna životinja. Pa još i ako bi mogli da učestvuju u emisijama ili na takmičenjima – pun pogodak! Nezavisno od svega toga, Lav se vrlo posvećeno brine o svom ljubimcu.

DEVICA
Ovom znaku se dopada blizak odnos sa svojim ljubimcem i jako ceni terapeutska svojstva koja po njih ima zajednički život sa njim. Naročito vezana može biti za životinje koje se ponašaju kao da razumeju i znaju kada ona nije dobro, pa kao da svojim prisustvom žele da joj pruže podršku. Kod Device je češći slučaj da životinja izabere svog vlasnika, a ne obrnuto.

VAGA
Verovatno je da će se vezati za ljubimca svog partnera. Fasciniraju je životinje koje pokazuju visok nivo inteligencije, kao što su terijeri ili čivave. Takođe voli i rase koje su obučene za određene poslove. Generalno preferiraju “sitnije” životinje, bilo da se radi o psu ili nekoj drugoj vrsti životinja, poput hrčka ili morskog praseta.

ŠKORPIJA
Ono što jedna Škorpija ceni kod životinja jesu hrabrost i snaga. Njen izbor nije jednostavan, što znači da bi mogao da bude iguana, ili čak zmija. Nekad zamišlja sebe i kao vlasnika pripitomljenog lovačkog jastreba. Ali pošto u stvarnom životu može da ima samo neku “konvencionalnu” vrstu, kao što su pas ili mačka, pobrinuće se da njen ljubimac ostavlja veliki utisak na druge, pa tako ni ona ne može proći nezapaženo, pogotovo kod suprotnog pola.

STRELAC
On želi da ima pored sebe pametnu životinju, sa kojom može da “komunicira” i da je trenira uspešno. Takvi psi i mačke ga oduševljavaju, ali njegova životinja iz snova bi ipak bio – konj! Njegov izbor na kraju najčešće bude pas, jer mu to daje mogućnost da planira svoj život i aktivnosti, godišnji odmor ili neko putovanje, a njega ipak uvek može imati uza sebe.

JARAC
Ovaj znak voli glasne i korisne životinje, one koje imaju vrednosti koje Jarac ceni i kod ljudi. Na primer, dopadaju mu se spasilački psi, poput belgijskog ovčara ili oni koji vuku sanke, poput samojeda ili haskija, čak iako nemaju ni najmanju nameru da ih iskoriste u te svrhe. Ako imaju mogućnosti, udomiće više životinja.

VODOLIJA
Vodolije su ljubitelji životinja i neretko su vlasnici više od jednog ljubimca, pasa, mačaka ili oboje, po mogućstvu mešovitih rasa. Ako je u mogućnosti, biće zadovoljan i posedovanjem akvarijuma, u kojem će biti veliki i raznoliki izbor riba. S druge strane, čak iako nema svog ljubimca, Vodolija se strstveno bori za prava životinja i zaštićene vrste.

RIBE
Dopadaju im se životinje sa vrlo izraženim intuitivnim sposobnostima. Češće se prijatnije osećaju pored njih, nego pored nekih ljudi. Posebno su im drage mačke. Više veruju njihovim instinktivnim reakcijama, nego ljudima. Često njih izabere sam ljubimac, nego suprotno, pokazujući im bezgraničnu ljubav i odanost.

prva.rs

Pogledajte još