Troje mrtvih u eksploziji u TE Kosovo, tresla se Priština

Direktor Kosovske Energetske Korporacije, Arben Gjuka, potvrdio je za Radio Slobodnu Evropu da je, posle eksplozije u termoelektrani u Obiliću jedna osoba pronađena živa, da je jedno beživotno telo izvučeno iz ruševina, dok se za trećom osobom još traga.

Prema njegovim rečima, osoba koja je pronađena živa poslata je na lečenje.

Edmond Nulješi, direktor za usluge u Energetskoj korporaciji Kosova, objasnio je da je do nesreće došlo u jedinici elektrolize, što je prouzrokovalo jaku eksploziju, piše izveštač Radio Slobodne Evrope iz Prištine.

Eksplozija, koja je, prema pisanju medija, bila toliko jaka da se osetila u Prištini, zaplašila je građane Obilića koji obaveštavaju i o štetama nanetim kućama i stanovima.

Policija je ranije saopštila da su četiri radnika poginula i navodi da se očekuje još jedna eksplozija i da su preduzete sve mere za evakuaciju.

Predsednik kosovske vlade Hašim Tači rekao je za RTK da je eksplodirala boca s gasom i pozvao sa lica mesta da se ne stvara panika.

U Univerzitetskom kliničkom centru u Prištini potvrdili su da je odatle dovezeno 13 povređenih, te da su oni van životne opasnosti. Kako je rečeno u Hitnoj pomoći, radi se uglavnom o opekotinama.

Edmond Nulješi, direktor za usluge u Energetskoj korporaciji Kosova, objasnio je da je do nesreće došlo u jedinici elektrolize, što je prouzrokovalo jaku eksploziju, piše izveštač Radio Slobodne Evrope iz Prištine.

Eksplozija, koja je, prema pisanju medija, bila toliko jaka da se osetila u Prištini, zaplašila je građane Obilića koji obaveštavaju i o štetama nanetim kućama i stanovima. Policija je blokirala sve ulice koje vode u pravcu Obilića.

Kako je rekao Basri Lejani, šef hitne službe, svih 13 povređenih je van životne opasnosti i ne očekuje se pogoršanje njihovog zdravstvenog stanja.

- Opasnost još nije prošla ali je opasna zona izolovana. Svi specijalizovani timovi su spremni. Evakuisani su svi radnici zbog toga što opasnost još nije prošla. Ja sam sa radnicima, tu je i ministar Ismaili, svi smo ovde kako bismo pomogli u spasavanju ljudi - rekao je Tači, koji je otkazao sve predizborne aktivnosti zbog eksplozije.

Snažna eksplozija nanela je veliku štetu na stambenim objektima u Obiliću. Direktor proizvodnje KEK-a Arben Đuka rekao je za “Ekspres” da je ekplozija bila strahovito jaka.

blic

Pogledajte još