Čišćenje Obrenovca i popravka kolektora

Taj kolektor je smrskan na dva mesta, a večeras će stići specijalne cevi iz Nemačke, koje će omogućiti da bude osposobljen.

Predsednik opštine Obrenovac Miroslav Čučković rekao je novinarima da ne može tačno da precizira koliko će biti potrebno da kolektor ponovo počne da radi, čime bi se omogućilo funkcionisanje sistema kanalizacije.

Dok ovi radovi ne budu završeni neće biti poziva na masovan povratak Obrenovčana u svoje domove, javio je reporter B92 sa lica mesta, dodavši da je dat rok od 12 dana da se sanira kanalizacioni sistem, a na sanaciji će se raditi 24 sata dnevno.

U Obrenovcu je danas i državni sekretar u Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave Željko Ožegović, koji je rekao novinarima da će predstavnici tog Ministarstva pomoći lokalnoj samouprvi u evidentiranju šteta od poplava.

Na ulicama Obrenovca i danas su iznete velike količine stvari koje je poplava pretvorila u đubre i koje se odnose i vojnim i civilnim kamionima. Sedam cisterni redovno pere ulice ovog grada.

Tu su i dve lake, poljske vojne bolnice, Dom zdravlja radi, a po rečima nadležnih u kasarnu se vratilo još oko 200 građana koji su zbog poplava bili evakuisani iz Obrenovca.

U centru grada radi nekoliko prodavnica, a stručnjaci Elektrodistribucije Beograd se trude da do večeras puste struju u naselju Dudovi.

U Obrenovcu, u pojedinim delovima grada, i dalje ima vode koja ne može da otekne, neprijatan miris se takođe oseća, a neki od građana koji čiste lokale, stanove i kuće nose zaštitne maske.

Na nekoliko punktova Crvenog krsta dele se hrana i voda, javni prevoz već nekoliko dana radi, a tu je danas i veliki broj pripadnika Vojske Srbije koji pomaže gde god treba.

Izvor: B92

Pogledajte još