Neverovatno: Amerikanci ne veruju u globalno zagrevanje!

Nove ankete pokazuju da samo 39% stanovnika SAD-a veruje da ljudsko ponašanje utiče na globalno zagrevanje, i, da globalno zagrevanje postoji.

Istraživanje je ispitanike podelilo u tri grupe: zabrinute vernike (39%), središnju grupu - nisu sigurni da li veruju ili ne (36%) i opuštene skeptike (25%). Broj vernika se nije menjao dok sve više ljudi iz središnje grupe prelazi ka skepticizmu u poređenju sa 2012. godinom.

Uvek postoje skeptici, no, ono što iznenađuje su komentari onih koji odlučno odbijaju da je globalni porast temperature opasnost.

"Prestanite da širite lažne ideje. Led na polovima se čak i ne topi, već je u prošloj godini dostigao rekordne količine. Polarni medvedi nisu blizu istrebljenja, već im broj raste."

Osim što se led očigledno topi, nivo svetskog mora raste na godišnjem nivou, a od 19 podvrsta polarnih medveda, 8 je u opadanju, 3 su stabilne, 1 je u porastu, a za 7 ne postoji dovoljno podataka.

"Ako i ima zagrevanja, nije čovek kriv, kao ni emitovanje CO2. već vodena para izaziva efekat staklene bašte, i šta, to znači da ne treba ni nju da koristimO?"

Osim što se vodena para uzdiže u više nivoe atmosfere, gde se kondenzuje i odakle se vraća na zemlju u vidu padavina, što je nešto što deca uče u osnovnoj školi iz Prirode i Društva. Sa druge strane CO2 koji čovek kontantno proizvodi i pušta u atmosferu, ostaje tamo i izaziva efekat staklene bašte.

"Kako je moguće da postoji 'globalno zagrevanje' kad smo mi upravo imali najhladniju zimu u istoriji zemlje?"

Osim što je upravo ta zima jedan od dokaza globalnog zagrevanja, kao i poplave kod nas i ostatku Evrope, tajfuni koji haraju Azijom i suša u afričkim prašumama.

A vi, da li verujete u globalno zagrevanje?

Pogledajte još