Srpska policija rešila zločine teške milijardu evra

On je zvanicama u beogradskom Sava centru kazao da se ove godine svečanost obeležava bez pokaznih vežbi, jer su građani Srbije bili svedoci svih aktivnosti koje su pripadnici MUP-a pružali u akcijama spasavanja.

"U pružanju pomoći svakodnevno je bilo angažovano šest do sedam hiljada policajaca. Niko od ovih ljudi nije postavio pitanje prekovremenog rada, niti je tražio nadokandu, što ih čini još većim", kazao je Veljović.

On je istakao da interesne grupe i dalje vrše pritisak na policiju jer ugrožava njihovo postojanje, i naglasio da "nećemo dozvoliti takvima da budu deo našeg sistema".

"Budućnost Srbije zavisi od svih nas. Kao što smo bili solidarni kada je bilo najteže, probajmo da budemo takvi i kada nas nevolje ne pritiskaju. Hrabro i odlučno zakoračimo u bolje sutra, za našu decu i našu budućnost. Čuvajte ovu policiju, ona je vaša policija", zaključio je Veljović.

Obeležavanju Dana policije u beogradskom Sava centru prisustvovali su ministri Vlade Srbije, predsednica Narodne skupštine Maja Gojković, poglavar Srpske pravoslavne crkve patrijarh Irinej, predstavnici verskih zajednica i diplomatskog kora.

Svečanost je počela minutom ćutanja za poginule pripadnike MUP-a Srbije - Dejana Lazarevića, koji je poginuo u spasilačkoj akciji prvih dana poplava u Srbiji, Milana Gujaničića, preminulog posle noćnog dežurstva u Štabu za vanredne situacije, Gorana Djorđevića koga je usmrtio automobil u Velikom Trnovcu, i Časlava Milenkovića, koji je poginuo prilikom obavljanja zadatka.

Izvor: Beta

Pogledajte još