Od prodaje službenih polovnjaka 11,5 miliona dinara!

Najskuplje prodato vozilo je luksuzna „škoda superb 2.5 TDI“ iz 2011, čija je cena dosegla čak 1.320.000 dinara, a kojom će se ubuduće, umesto zaposlenih u JKP „Pogrebne usluge“, voziti jedan Beograđanin, koji nije želeo da otkriva svoj identitet, a kupio ju je „zato što voli autombile crne boje“.

- Zadovoljan sam kupovinom. Automobil ima automatski menjač i dobro je očuvan. U prodavnici bi nov koštao oko 2,3 miliona dinara, tako da sam dobro prošao. Računam da će registracija koštati oko 27.000, što mi takođe odgovora - rekao je jedan kupac.

Ipak, najveći broj sugrađana bio je zainteresovan za nešto skromnije automobile, kao i vozila domaće proizvodnje.

- Kupio sam dve „škode“, čija je početna cena iznosila 144.000 i 301.000 dinara. Bacio sam oko na još jednu, ali mi je izmakla. Automobile sam platio jeftinije nego da sam ih kupio polovne na auto-pijacama. Planiram da jedan poklonim sinu, a drugi ću sam voziti - ispričao je za “Alo!” Zvonko Jovanović iz Niša. U javnom nadmetanju ukupno je učestvovalo 120 ljudi. Podsetimo, ova aukcija organizovana je u cilju uštede i racionalizacije troškova gradske uprave, a svi prihodi biće donirani u humanitarne svrhe, za stradale u poplavama.

Neprodata vozila će biti donirana
Nekoliko luksuznih automobila, poput „renoa latitud“, čija je početna vrednost procenjena na 2,32 miliona, juče nije našlo svoje nove vlasnike. Međutim, prema rečima Borka Milosavljevića, pomoćnika gradonačelnika Siniše Malog, vozila koja nisu prodata, po listi prioriteta, biće donirana onima kojima je takva pomoć potrebna

Izvor: Alo

Pogledajte još