Dva podmetnuta požara u salonima nameštaju u Vranju

Portparol Policijske uprave u Vranju Dragan Stamenković je za agenciju Beta izjavio da je utvrđeno da su požari podmetnuti i da su izbili neposredno jedan za drugim, iako saloni nisu u neposrednoj blizini.

Prema njegovim rečima, policija za podmetanje požara sumnjiči Predraga D. iz Vranja koji se zbog povreda opasnih po život nalazi na lečenju u Kliničkom centru Niš.

"Požari su podmetnuti, policija radi na oba slučaja, sumnjamo da ih je namerno izazvao Predrag D. ali još nismo podneli pretkrivičnu prijavu jer je on povređen, sa teškim opekotinama opasnim o život. U požarima nije bilo povređenih, ali je pričinjena velika materijalna šteta", kazao je Stamenković.

Portparol vranjske policije je naveo da policija intenzivno radi na rasvetljavanju događaja, kao i na rasvetljavanju serije požara koji su počeli u maju.

U ranim jutarnjim časovima 27. maja u tri požara izgorelo je pet baraka na gradskoj pijaci "Tekija", u vlasništvu gradskog javnog preduzeća "Komrad", autodrom luna parka u Sportskom centru u Vranju, kao i baraka od trske u Ulici Proleterskih brigada koju su stanari napravili ispred zgrade kao letnjikovac.

Pre toga je 23. maja zapaljena, nakon što je opljačkana, advokatska kancelarija poslanika SNS iz Vranja Dragana Nikolića. Kako je ranije saopšteno iz vranjske policije, kao osumnjičeni za podmetanje požara u tim slučajevima privedeni su S.C.(28) i I.N.(26) iz Vranja, kao i M.M.(28), takođe iz Vranja.

Izvor: Beta

Pogledajte još