Ministar Vujović negira da je u sukobu sa Vučićem

"Premijer i ja se slažemo oko programa Vlade - rešavanja problema u preduzećima u restruktuiranju, problema javnih preduzeća, donošenja ključnih zakona iz nadležnosti Ministarstva privrede", rekao je Vujović za list Politika.

Upitan da li je tačno da je nudio ostavku zbog Vučićeve prozivke na javnoj sednici Vlade Srbije koja je bila održana zbog poplava, ministar privrede je ocenio da se radilo o "banalnoj situaciji" i da ga je galama u medijima tim povodom iznenadila.

On je naglasio da vlada ne sme da nameće socijalne i političke troškove više nego što je potrebno, ali ni da bude "suviše bojažljiva" jer neće rešiti ekonomske probleme.

Vujović je kazao da će do kraja jula biti usvojeni zakoni neophodni za rešavanje statusa preduzeća u restruktuiranju, i da će ona ući u taj proces do kraja godine, obzirom da je novi rok za završetak restruktuiranja 1. januar 2015. godine.

"Osećam se kao hirurg koji mora da uklanja metastaze, jer nema srećnih rešenja. Važno je da pacijent, a to je privreda, sve to preživi, da radnici dobiju socijalne pakete, da ih gubitak posla što manje pogodi i da se sačuva ono što može", rekao je ministar.

Izvor: Beta

Pogledajte još