Na godišnjem odmoru stalno proveravala Fejsbuk na mobilnom, pogledajte koliki joj je račun stigao kada se vratila kući

Koliko surfovanje u inostranstvu i proveravanje društvenih mreža može biti skupo na težak način saznali su roditelji 18-godišnje Larisse Grice s kojom su nedavno proveli odmor u Turskoj.

S obzirom da je Larissa zavisna od Fejsbuka, ni na odmoru nije mogla da odoli da sa maminog telefona konstantno proverava novitete koje objavljuju njeni prijatelji.

Iako tvrdi da je proveravala samo društvene mreže, ona je tokom odmora uspela da potroši čak 630 MB podataka pa su, kada su se vratili kući i kada je stigao račun, njeni roditelji doživeli veliki šok.

Naime, zahvaljujući tome što je ona “samo proveravala društvene mreže”, stigao je račun za mobilne usluge u iznosu od skoro 3.000 funti! Mobilni operater Orange inače naplaćuje čak 8 funti po MB za surfovanje internetom iz Turske, ali korisnici imaju mogućnost kupovine paketa veličine 20 ili 100 MB dnevno za 3, odnosno 10 funti dnevno.

Iako su Larissini roditelji kupili jedan takav paket, njen otac je novinarima Telegrapha rekao kako to “očigledno nije bilo dovoljno”, i dodao je da je cifra na računu koji su dobili “nenormalna i puno veća od one koju sebi mogu priuštiti”.

Orange je, nakon što je račun premašio 1.000 funti, blokirao dalje korišćenje ovog broja, ali greškom su ga ponovno aktivirali pa su ga opet blokirali poslednjeg dana odmora kada se račun već popeo na skoro 3.000 funti.

Zanimljivo je da je ovaj mobilni operater zatražio od porodice da u potpunosti podmiri račun, ali nakon što su ih kontaktirali novinari, odlučili su da pokažu “znak dobre volje prema svojim korisnicima” i smanjili su račun tako da, umesto skoro 3.000 funti, oni moraju platiti oko 250 funti.

Izvor: Haber.ba

Pogledajte još