Greške u šminkanju zbog kojih ćete izgledati starije

Taman karmin

Mnogo žena se odlučuje za tamne karmine sa plavim podtonovima zbog čega usne izgledaju malo i hladno. Ako ste se već odlučile za tu boju, samo napred, ali gledajte da je nanesete tako da vam istakne punoću usana.

Previše pudera
Čuvajte se previše pudera jer će od njega koža izgledati beživotno i previše matirano, tj. neprirodno. Naročito pazite na deo oko očiju i na smejalice. Umesto što ćete staviti previše, koristite veliku četkicu kojom ćete naneti puder za svaki ton i tip kože. Možete da lagano dodate i malo bronzera kako biste koži dali toplotu.

Svetlucava koža
Svetlucava senka ili rumenilo umeju da istaknu i najmanje neravnine i nesavršenosti. Isto se dešava i kada stavite presuv karmin. Da biste koži dali sjaj, završite šminkanje tako što ćete prsnuti lice vodom kroz prskalicu.

''Opake'' obrve

Preguste i pretamne obrve odvlače pažnju. Za definiciju i popunjavanje rupa, uvek koristite puder ili olovku u boji koja je za nijansu svetlija od vaše prirodne boje. Poenta je da vam obrva oku da strukturu ali ne i da bude centralni deo šminke.

Senke sa sjajem
Senka sa sjajem ume mnogo da ostari osobu. Sjaj ističe bore i umanjuje konture. Umesto što ćete koristiti sjaj, koristite mat senke da uokvirite oči i nanesete boju na kapak. Ako želite da koristite sjaj, radite to umereno. Stavite samo trunku na centralni deo kapka i mrvicu u unutrašnji ugao.

''Teške'' usne

Tamne usne su u modi ali morate biti oprezne. Teškki slojevi karmina sa jakom olovkom će učiniti da vam usne izgledaju tanko i izgledaćete i do 15 godina starije ako ste i dan stariji od 25. Najbolje je naneti karmin domalim prstom, utapkati lagano jer tako ivicama dajete nežnu notu zbog čega izgledaju punije.

Pogledajte još