Ovo su holivudske zvezde koje su živele u ekstremnom siromaštvu!

Sara Džesika Parker

Teško je poverovati da je žena koja je glumila kolumnistkinju i modnu kritičarku Keri Bredšo ikad bila siromašna. Sara Džesika (49) je odrasla u Nelsonvilu u Ohaju.

- Bili smo na milostinji. Jasno se sećam da smo bili siromašni. Nema potrebe da to skrivam. Ponekad nismo imali struje, ponekad nismo imali Božić ili rođendan, a ponekad bi nas zvali i rekli da nam isključuju telefon. Majka je to uvek teško prihvatala – rekla je Sara u jednom intervjuu.

Sara je bila jedno od osmoro dece i ni majka ni otac ni očuh udruženi nisu mogli da prehrane toliku porodicu. Danas se njeno bogatstvo procenjuje na 90 miliona dolara.

Leonardo Di Kaprio

Leonardo (39) danas ima jahte i privatne avione, ali nije tako bilo oduvek. Pre nego što se probio u Holivudu, Leo je bio još jedno od one siromašne dece koja žive u siromašnim krajevima Los Anđelesa okružena drogom i prostitucijom. Droga i prostitucija su toliko dominirali u njegovom kraju da je još kao veoma mali video šta droga uradi čoveku, pa ju je odbio kad mu je ponuđena. Danas „je težak“ 200 miliona dolara i ne živi ni blizu svog starog kraja.

Tom Kruz

Tom Kruz je rođen 1962. u Sirakjuzu u Njujorku. Njegov otac je bio elektroinženjer, a njegova majka učiteljica. Otac mu je bio dominantan i grub, a živeli su veoma siromašno. Bio je veoma mlad kada se zainteresovao za pozorište i počeo da igra u školskim predstavama. Tomova majka je napustila njegovog oca kada je on imao 11 godina i njegov otac je sledeće godine umro od raka. U jednom trenutku, njegova majka je radila četiri posla kako bi mogla da prehrani četvoro dece. Tom je napustio srednju školu i predao se glumi. Već 1986, ulogom u filmu „Top Gun“, utvrdio se među holivudskim zvezdama. Danas ima bogatstvo od 500 miliona dolara.

(old_image)

Hilari Svonk

Ova dobitnica dva Oskara odrasla je u kamp kućici u parku u Vašingtonu. Njen otac je otišao kad je bila veoma mala i ostavio njenu majku sa dvoje dece. Sa 15 godina Hilari je napustila srednju školu, a njena majka je u to vreme izgubila posao, pa su se svi porodično spakovali i preselili u Kaliforniju kako bi se Svonkova iskušala u svojoj ljubavi – glumi. Hilari je igrala mnoge uloge, ali je primećena tek 1999, vodećom ulogom u filmu „Dečaci ne plaču“. Po danu snimanja za taj film dobijala je 75 dolara, a danas ima 40 miliona dolara.

Džim Keri

Džim Keri (52) je rođen u Ontariju i bio je najmlađe dete od četvoro dece. Rastao je u nižoj srednjoj klasi sve dok njegov otac nije ostao bez posla kad je on bio tinejdžer. Porodica je ubrzo prešla da živi u kombiju. Džim je napustio srednju školu sa 15 godina kako bi mogao da radi puno radno vreme i pomogne svojoj porodici. Kada je porodica ponovo stala na noge, Džim se zaniteresovao za komediju želevši da postane stend-ap komičar. Iako je postajao popularan u tome, svoju pažnju je skrenuo na televiziju i film. Nakon serije „In Living Color“, 1990, Džimova karijera je krenula uzlaznim putem. Danas se njegovo bogatstvo procenjuje na 150 miliona dolara.

Demi Mur

Demi Mur je rođena 1962. u Rozvelu u Novom Meksiku. Njen otac je napustio njenu majku nekoliko meseci pre nego što se ona rodila. Majka joj se preudala kad je imala tri meseca. I majka i očuh su joj bili alkoholičari. Njihova veza je bila nasilna i trubulentna. Demi je nakon napuštanja srednje škole sa 16 godina napustila i kuću svojih roditelja kako bi se oprobala u karijeri modela. Sa 17 godina krenula je na časove glume. Priznanja koja je dobila za filmove „Blame It on Rio“ (1984), „St. Elmo's fire“ (1985) i „About Last Night“ (1986) učinila su je Holivudskom zvezdom. Danas ima 150 miliona dolara.

(old_image)

Šanaja Tvejn

Šanaja Tvejn je rođena 1965. godine u Vindsoru u Ontariju. Njeni roditelji su se razveli kada je imala dve godine i majka se sa decom preselila u Timins. Šanajina majka se ubrzo nakon toga ponovo udala. Njena porodica je bila siromašna i mngo puta nisu imali dovoljno hrane. Šanaja je još kao mala naučila kako da lovi i cepa drva. Pošto su majka i očuh imali veoma nasilnu vezu, njena majka je 1979. godine pokupila svoju decu i otišla u sklonište za beskućnike u Torontu. Ponovo su se vratili kod očuha 1981. Šanaja se okrenula muzici i pisanju pesama kako bi se izborila sa porodičnim problemima. Kada je imala 21, majka i očuh su joj poginuli u saobraćajnoj nesreći. Šanaja je svoje snove da postane pevačica odložila kako bi mogla da podigne decu koju su ostvaili iza sebe. Kada su dovoljno odrasli, Šanaja se uputila u Nešvil. Njen album "Shania Twain" objavljen je 1993. Danas se njeno bogatstvo procenjuje na 350 miliona dolara.

pressonline

Pogledajte još