Glasajmo da Nikola pobedi: Srpski reditelj u trci za nagradu od 70.000 dolara!

Nikola je došao na ideju da napravi kratkometražni film bez ikakvog budžeta tako što je okupio mlade umetnike voljne da naprave nešto specifično, emotivno i upečatljivo. U timu su se našli i profesionalni plesači ansambla Una Saga Serbica koji su odradili glumački deo projekta.

Za Nikolin kratkometražni film možete glasati na sledećem linku: rodemic.com

Ideja filma je proistekla jako jednostavno. Sama priča filma govori o svakodnevici i tome kako mali momenti utiču na ceo život. A isto tako je sam život sačinjen od momenata. Život je momenat. Samo snimanje je trajalo tri dana. Snimali su sa jako oskudnom opremom i ne toliko profesionalnom. Ali to im je i bila namera jer su želeli da pokažu inostranstvu kako je moguće napraviti nešto upečatljivo sa veoma malo opreme, ali mnogo truda. Ovo je prvi film koji je Nikola sam režirao i to je bilo jako prijatno iskustvo za njega.

Nikolić Nikola je, inače, građevinski tehničar po struci a trenutno studira na Šumarskom fakultetu.

Celog života sam bio zaluđen računarima, a tako sam i kvario prvi računar svakih nedelju dana jer sam kao omladinac sve voleo da ‘’popravljam. Još u detinjstvu me je interesovao svet filma i sve što ide sa tim. Ali naravno da nikada nisam upisao nešto vezano za to jer, kao svaki tinejdzer, slušao sam svoje roditelje koji su me uputili u građevinu. Samo snimanje, montaža i ostale sitnice su krenule kao hobi… Pravio sam klipove od snimaka sa telefona, kamerica nekih na kasetice itd, davno je to bilo“, kaže Nikola.

Međutim, poslednjih nekoliko godina se edukovao iz raznih diplomskih radova i raznih tutorijala koje je našao na Youtube-u. Proveo je hiljade sati gledajući videe i pažljivo učio tehnike snimanja, editovanja, režiranja itd.

Tako smo došli do ovog kratkometražnog filma nakon nekoliko uspešnih spotova koje sam uradio. Takođe radim i u plesno, muzičko, vizuelnom spektaklu ‘’Una Saga Serbica’’. To je plesački ansambl i tamo sam trenutno zadužen za 3D mapiranje, a trenutno pravim i nove animacije za koncerte koji slede.

Sledeći svoj moto: „Sve što želiš, možeš. Samo je potrebno da dovoljno želiš i radiš.“ ovaj talentovani, mladi reditelj se nada da će uspeti da pobedi na ovom Festivalu i osvoji glavnu nagradu.

Više o celom timu koji je učestvovao u stvaranju ovog filma možete naći ovde.

Pogledajte još