NOVI PROBLEMI: Sedmorica zemunaca osnovali novi klan

- Oni su ponovo aktivni i šire svoj kriminalni posao. Njih sedmoro iz starog zemunskog klana je ponovo pokrenulo celu priču. Neki su trenutno u politici, a okupili su i neke nove mlade. Imam dokaze za to i pokazaću ih nadležnima kada to od mene budu tražili - priča Buha, prenosi Blic.

Buhi oduzeto policijsko obezbeđenje
Policijska brigada više ne obezbeđuje Ljubišu Buhu Čumeta, odnosno ukinuto mu je policijsko obezbeđenje koje je dobio kao svedok saradnik u procesu protiv ubica premijera Zorana Đinđića.

Zaštićeni svedok ističe da ima saznanja da novi zemunski klan ima nameru da ga uništi.

- Kako i zbog čega, ne znam. To morate da pitate neke koji su u zatvoru. Ne znam kome smetam i zbog čega. Neću sada da pričam da li su novac ubacili u legalne tokove ili se bave klasičnim kriminalom. Sve ću to ispričati ljudima u uniformama -
naglašava Buha.

Buha priča da je dva puta išao u Bezbednosno-informativnu agenciju kako bi pričao o napadu na ministra zdravlja Zlatibora Lončara.

- Lončar je izmislio da sam ga napao i ugrozio mu bezbednost pre 15 dana na Dedinju. Sa mnom su tada bili ljudi iz policijskog obezbeđenja i još desetoro policajaca koji su došli da ih zamene. U tom trenutku sam bio u Novom Beogradu. Posle 13 dana moje agonije otišao sam ponovo u BIA, kada su mi rekli da je sve greška - priča zaštićeni svedok.

Na pitanje kako se dogodilo da baš njega ministar Lončar optuži za napad, Buha odmahuje glavom.

- Zašto on izmišlja, to morate njega da pitate. Nikada čoveka nisam video. U stvari, možda jednom kod Dušana Spasojevića u Šilerovoj, pre više od deset godina. Rekao sam u policiji da ću mu ići na kuću da ga pitam zašto me lažno optužuje, oni su odmahnuli rukom da sam slobodan da idem gde hoću. Sramota je to kako se pojedinci ponašaju i što za takve bahatosti ne odgovaraju - napominje Buha.

Izvor: Blic

Pogledajte još