PRAVA STVAR ZA LETO: Kako da mobilni telefon učinite vodootpornim?

Nemate Sony Xperiju Z ili Z2, Samsung Galaxy S4 Active ili Galaxy S5, a ipak želite da kvasite svoj telefon i koristite ga eventualno i za podvodne fotke i snimke - evo tri zanimljiva i povoljna rešenja, koja mogu pomoći da to i ostvarite.

1. Vodootporna torbica/kesica,9.99 dolara
Najpovoljnije rešenje za zaštitu od vode omogućava bilo kojem tipu telefona, kamere ili muzičkog plejera da ga zaštitiš od vode i polivanja na moru ili bazenu. Zahvaljujući dugačkoj traci lako se može nositi oko vrata, a posebna vrsta unutrašnje pene omogućava telefonu u torbici da pluta na površini vode. Nažalost, sa ovom torbicom teško ćete praviti podvodne fotografije i video snimke, ali je korišćenja displeja i dalje moguće.

2. Zaštitna futrola za tablete, 31 dolar

Poput vodootporne keseci/torbice ne omogućava korišćenje tableta pod vodom, ali ga u potpunosti štiti od potapanja u vodu, prskanja i polivanja. Futrola odgovara većini tablet uređaja.

3. Otterbox futrola, 89.95 dolara

Ova plastificirana i gumirana navlaka za iPhone i Samsung uređaje omogućava potapanje telefona pod vodu i korišćenje dugmića sa strane bez problema. Jedna je od najpouzdanijih zaštita smartfona od vode, koja jeste skupa, ali ima najbolje preporuke. Štiti uređaje u potpunosti od vode, do dva metra i do 30 minuta, a koristi se i za zaštitu na snegu, kao i za zaštitu od prašine i prljanja.

Portal Mashable naveo je još nekoliko vodootpornih gedžeta, koji mogu da se koriste sa bilo kojim modelom smartfona, u paru sa Bluetooth vezom, kako bi se i na plaži uživalo u muzici i drugim multimedijskim sadržajima koje telefoni nude.

Pogledajte još