Kraj sveta u junu 2014: Da li je naučnik, autor ovog otkrića, ubijen?

U isto to vreme je američki astrofizičar Albert Šervinski došao do zaključka da će gigantski „oblak“ stići do Zemlje u junu 2014. godine i da će uništiti sve živo.

Po mišljenju Šervinskog kiseli oblak veličine 16 miliona kilometara kreće se brzinom svetlosti u pravcu Sunčevog sistema uništavajući sve na svom putu. Oko ove senzacionalne izjave se podigla velika prašina pre devet godina, iako su je praktično odmah demantovali vodeći svetski astrofizičari.

Da li treba očekivati najgore?

- Hajde da vidimo. Eksplozija se desila u skupu galaksija MS 0735+7421 koje su od nas udaljene 28 hiljada svetlosnih godina. Odnosno, čak i ako se teoretski pretpostavi da kiseli oblak može da se kreće brzinom svetlosti, što nije moguće, pošto ima masu i druge faktore koji mu ne dozvoljavaju da razvije toliku brzinu, „oblak“ će do nas stići u vrlo-vrlo dalekoj perspektivi. Jer, svetlosna godina iznosi oko deset triliona kilometara. Sad pomnožite udaljenost od 10 000 000 000 000 kilometara s 28 000 svetlosnih godina i izračunaćete kad će „oblak“ doleteti kod nas.

Međutim, mnogi ljudi se takvim računicama nisu mogli razuveriti u istinitost teorije Alberta Šervinskog. I počeli su da ga traže.

Ko ste vi, doktore Šervinski?

Po sajtu Weekly World News – na kojem su prvi put bile objavljene vesti o „kraju sveta 2014. godine“ temeljan komentar je dobijen od astrofizičara iz Kembridža (država Masačusets, SAD), doktora Alberta Šervinskog, koji po rečima autora, održava tesne veze s rukovodstvom NASA.

Uznemireni korisnici interneta, kao i mnogobrojna vojska novinara, pohitali su u potragu za naučnikom kako bi od njega dobili bar neke dopunske podatke, ali nije bilo tako lako pronaći Šervinskog.

Kako se ispostavilo, među saradnicima Harvard-Smitsonovskog centra za astrofiziku u Kembridžu, nema doktora Alberta Šervinskog. Kao što, uostalom, njegovog imena nije bilo ni u bazi astronomskih publikacija ADS NASA gde astrofizičari objavljuju svoje naučne članke. Nesumnjivo je da „otkriće“ do kojeg je Šervinski došao, nije moglo da ne dospe u nju.

I šta se zbiva? Doktor Albert Šervinski ne postoji i nikad nije ni postojao? Ili su tajne vladine službe SAD posle „procurivanja“ informacija izbrisale sve podatke o talentovanom astrofizičaru, a njega samog likvidirale zbog otkrivanja državne tajne?

Priča je zaista dostojna najboljih holivudskih blokbastera. Skromni naučnik, koji aktivno posmatra svemirske objekte u rengenovskom dijapazonu jednog lepog dana dolazi do otkrića za koje se u najmanju ruku dodeljuje Nobelova nagrada. Međutim, začkoljica je u tome što će njegovo otkriće posejati paniku na planeti i izazvati neminovne sukobe i pljačke. On ipak odlučuje da rizikuje i daje intervju. I to nikom drugom do tabloidu koji je specijalizovan za senzacije poput marsovaca i tajni zvezda. Posle toga vest o njegovom otkriću za tren oka obleće ceo svet, ali on sam biva „uklonjen“ kao izdajnik domovine, a njegovo ime se zauvek briše iz nauke i kriju se svi tragovi njegovog postojanja.

Bila bi to tužna priča kad bi bila istinita. Iako je moguće da je vlada SAD jednostavno od nas krila istinu do poslednjeg trenutka kako ne bi izazvala haos. I geopolitički konflikti u poslednje vreme, i ekonomska kriza su veštački izazvani samo kako bi nas, obične smrtnike, odvratili od stvarne opasnosti. U svakom slučaju, imamo ceo jun kako bismo shvatili ko je doktor Šervinski zaista bio – novinska patka ili prorok.

Izvor: web-tribune.com/

Pogledajte još