Brzo, jednostavno i lako: Kremasta fantazija sa jagodama!

Sastojci: Jedne gotove kore za rozen-tortu,

Za vanilin-krem: 1,5 l mleka, 4 pudinga od vanile, 10 supenih kašika šećera, 250g margarina, 250 g šećera u prahu, narendana korica jednog limuna.

Voćna krem: 250 g jagoda, 3 supene kašike šećera, 3 dl vode,1 puding od vanile, sok jednog limuna,

Šlag za premazivanje: 2dl slatke pavlake, 1dl kisele pavlake

Priprema: Od 1,5 l mleka deo odvojite u posudicu sa 4 vanilin-pudinga, a u ostatak mleka stavite 10 kaika šećera i stavite da se kuva. Kada mleko zavri umešajte onaj deo mleka u kome su pudinzi i kuvajte dok se puding ne zgusne(3-4 min.). Stavite da se hladi. Nemojte da čekate da se skroz ohladi nego u mlaku smesu umešajte 250g margarina, 250g šećera u prahu i narendajte koricu jednog limuna. Prvi krem je gotov. Sad možemo da se bacimo na pravljenje voćnog krema. Očistite jagode i nasecite ih na kriškice,dodajte 3 kašike šećera ,sok jednog limuna i stavite na laganu vatru. Kada jagode počnu da ispuštaju sok i kada se sav šećer rastopi uzmite štapni mikser i izmiksajte ih tek toliko da nestanu oni malo veći komadi ,a da baš ne napravite pire od jagoda. U posebnoj posudici izmešajte 3dl vode i jednu kesicu pudinga i tu smesu ulijte u jagode, mešajte par minuta i maknite sa vatre. I drugi krem je gotov. Sada vam sledi čisti "piece of cake" tj.mazanje kora.

Mažite ih tako da na svaku treću koru namažete voćni krem: znači 3-6-9-mažite voćnim, sve ostale kore uključujući i zadnju premažite vanilin kremom. Ostavite kolač da se dobro stegne do sutra...

Izvor: coolinarika

Pogledajte još