Iz kuća potopljenih u Obrenovcu krade se sve redom

Ovo potvrđuje Sanja Ivanović iz Ulice Save Kovačevića u centru Obrenovca, čiju su porodicu, pored poplava, lopovi pretprošle nedelje dodatno oštetili.

"Imamo stan u prizemlju koji smo kupili 2007. godine na kredit i koji treba da otplaćujemo još osam godina. Taman kada smo se sredili i mislili da ćemo normalno živeti, desila se poplava. Voda nam je bila do gornjeg dela prozora. Uništeni su nam sav nameštaj, sva tehnika… Jedino što nam voda nije upropastila bio je klima-uređaj, međutim, i bez njega smo ostali", kaže Ivanovićeva.

Kada su vodu "isterali" iz stana, usledio je period čišćenja i dezinfekcije. S obzirom na to da je stan morao da se osuši, da bi mogli dalje da nastave sa osposobljavanjem, ostavili su prozore otvorene i otišli kod roditelja na selo da spavaju.

"Kada smo sledeći put došli u stan, u njemu nije bilo klime. Jedina stvar koja nam je ostala a da je voda nije potopila. Prosto nismo mogli da verujem šta se dešava, pored svega što nam se već dogodilo. Nismo u situaciji da putujemo svako jutro i veče da otvaramo i zatvaramo prozore, a stan mora da se suši da bismo ga nekako sredili za život", priča ona.

"Komšinici su obili stan i skinuli joj slavine pa je, kad je u međuvremenu došla tehnička voda, stan i dalje plavljen. Skinuli su joj bojler i odneli čak i potopljenu mašinu. Komšijama su skinuli kamere", kaže Sanja.

Sagovornica ističe da ne sme ni da zamisli šta mogu da očekuju kada ode vojska.

"Tek nam sledi skidanje zidova. Nećemo mi još dugo moći da se vratimo u stan, a trebaće nam sigurno bar još pet-šest godina da vratimo život kakav nam je bio pre poplava. Sreća da smo imali gde da odemo, kod suprugovih roditelja, da nismo morali u prihvatilište i da su mi deca već velika", zaključuje Ivanovićeva.

Izvor: Telegraf

Pogledajte još