Danas oblačno, očekuju se obimnije padavine

U južnim, centralnim, jugoistočnim, istočnim i severoistočnim krajevima lokalno se očekuju kratkotrajne vremenske nepogode sa većom količinom padavina, pojačanim vetrom i pojavom grada. Jutarnja temperatura vazduha iznosiće od 12 do 16, a najviša dnevna od 18 do 25 stepeni.

I u Beogradu će sutra preovlađivati oblačno i nestabilno vreme, povremeno sa kišom, pljuskovima i grmljavinom, a vetar će biti slab, promenljivog pravca. U pojedinim delovima grada očekuju se kratkotrajne vremenske nepogode sa većom količinom padavina, pojačanim vetrom i pojavom grada. Jutarnja temperatura vazduha iznosiće oko 16, a najviša dnevna oko 20 stepeni.

U Srbiji će, prema izgledima vremena za sedam dana, do 26. juna, u petak biti promenljivo oblačno i nestabilno vreme, mestimično s kišom i lokalnim pljuskovima s grmljavinom. Na istoku i jugoistoku su moguće kratkotrajne vremenske nepogode, praćene obilnijim padavinama, kratkotrajnom pojavom grada i pojačanim vetrom.

U subotu na severu i zapadu biće pretežno sunčano vreme, a u ostalim krajevima još ponegde kratkotrajna kiša ili pljusak. Vetar će biti umeren, na planinama i u istočnim krajevima povremeno jak severni i sevrozapadni. Zatim će do kraja perioda biti pretežno sunčano i toplije vreme. Samo se u sredu očekuje prolazno naoblačenje sa kišom i pljuskovima.

Glas Srbije

Pogledajte još