Železnice Srbije: Zahvaljujući Rusima brzo napredujemo!

"Realizacija srpskog projekta nalazi se direktno pod mojom kontrolom, kao što sam obećao rukovodstvu Srbije, a obećanja uvek ispunjavam. Taj projekat je veoma važan i za Rusiju, zbog čega se nalazi i pod kontrolom rukovodstva Rusije", rekao je direktor Ruskih železnica Vladimir Jakunjin.

Po rečima Jakunjina, prema podacima od ponedeljka, projekat se realizuje "u skladu sa postavljenim planom, čak i brže", bez obzira na razorne poplave.

"Bez obzira na to, držimo se okvira ustanovljenog plana", dodao je Jakunjin.

Na pitanje, da li Ruske železnice imaju plan poslovanja, u slučaju da EU pooštri sankciji Rusije zbog Ukrajine, a imaju mnogo ugovora sa evropskim kompanijama, među kojima i sa Simensom, koji učestvuje u rekonstrukciji železnica u Srbiji, Jakunjin nije odgovorio direktno.

Jakunjin je kazao da postoje dva prilaza u životu - pesimistički i optimistički. "Postoje stvari razumnog rizika koje se mogu ocenjivati, i stvari koje se ne upisuju ni u razum ni u logiku, tim pre što većina evropskih zemalja pokazuje da je zainteresovano za razvoj ekonomske saradnje sa Rusijom", rekao je Jakunjin.

Naveo je da je nedavno bio u Parizu i da iz kontakata sa francuskim poslanicima izvukao zaključak da je zapadna Evropa, odnosno njen biznis ne na rečima, nego na delu zainteresovan za razvoj takve saradnje.

"To je prirodno, a sankcije, kao pokušaj da se Evropi nametne ponašanje koji protivureči evropskim interesima nije normalan", kazao je Jakunjin.

Izvor: B92

Pogledajte još