Cigarete jeftinije i do 50 dinara zbog slabe prodaje!

Duvanske industrije počele su da spuštaju cene cigareta, pa su pojedine vrste pojeftinile i do 50 dinara. Iako prodavci tvrde da je prodaja opala, proizvođači to negiraju.

Zasad su cene pojedinih vrsta spustile kompanije “Filip Moris” i “Imperijal tobako”, a kako saznamo u trgovačkim radnjama, zbog slabe prodaje postojeće cenovnike u korist kupaca najverovatnije će uskoro promeniti i druge kompanije.

Paklica “asos slim” kojeg proizvodi “Filip Moris” umesto doskorašnjih 240 sada košta 190 dinara, dok je “iv divajn” sa 260 pao na 220 dinara.

Cene je snizio i “Imperijal tobako” koji je, s druge strane, podigao cenu rezanog duvana. “Vest” i “vest slim” sniženi su sa 190 na 140 dinara. Trgovci kažu da su tome pribegli kako bi prodali zalihe koje su se napravile.

Iako je prodaja cigareta pala u 2013. za čak 17 odsto u odnosu na 2012. godinu, u kompaniji “Filip Moris” tvrde da cene nisu snizili zbog slabije prodaje.

- Ne postoji poseban razlogzašto su cene snižene. Postoje različite poslovne odluke na osnovu kojih je to urađeno. Različiti brendovi imaju različite inicijative – kažu u “Filip Morisu”.

Izvor: Telegraf

Pogledajte još