Neutralna Srbija: Vreme je za slobodu!

Zamenik predsednika DSS Aleksandar Popović poručio je da ima mnogo prostora za opoziciono delovanje i da je vreme za politički neutralnu i slobodnu Srbiju.

"Vreme je za Srbiju koja će da poštuje sebe. Vreme je za politički neutralnu, što znači slobodnu Srbiju, koja svoj suverenitet neće prenositi nikom drugom i koja se neće cenjkati vrednostima koje su nasledjene od predaka. Vreme je za Srbiju koja će da vodi ekonomsku politiku, pre svega politiku zaštite sopstvenog tržišta i sopstvene proizvodnje", rekao je Popović, a saopštila DSS.

Prema rečima Popovića, ideje te stranke stalno i iznova se pokazuju kao tačne, a prostora za opoziciono delovanje u današnjoj Srbiji ima mnogo.

Popović je mišljenja, da nije daleko dan kada će maske pasti, a DSS, jedino što u ovom trenutku mora učiniti jeste da ostanu jedinstveni, dosledni onome što su od osnivanja bili. D S S se, kako je istakao, za razliku od drugih "ne okreće kako vetar duva".

On je naveo i da je nedelju dana pred Vidovdan dobar trenutak da se zapitamo u kakvoj državi živimo i "kakvu Srbiju želimo da ostavimo onima koji će doći posle nas".

"Taj dan nas podseća ne samo na bitku koja je odredila našu istoriju, kolektivno pamćenje i zavote, već i dan koji nas podseća na to šta je otadžbina i kako se ona brani. Dan koji nas podseća da su Kosovo i Metohija - Kosovo i Metohija, a ne nikakva "Republika Kosova", poručio je Popović.

Prema njegovom mišljenju, današnja Srbija se, zahvaljujući politikama vlada od 2008. godine do danas, "potčinila kompletno briselskoj birokratiji".

Osvrćući se na ekonomiju, Popović je naveo da se da se Srbija po ekonomskim slobodama nalazi tek na 95. mestu u svetu, ispod Hrvatske, Makedonije, Albanije i Bugarske, ali i zemalja poput Ugande, Kazahstana, Zambije, Ruande, Kolumbije...

Popović je izrazio uverenje, da je EU prećutno dozvolila Srbiji da sankcije Rusiji ne uvede, kako bi ''dala argumente vladi Aleksandra Vučića za domaću upotrebu'', dok, istovremeno, ta ista vlada ispunjava sve što joj se, kada je reč o Kosovu i Metohiji, iz Brisela traži".

''Vreme je za odgovornu monetarnu politiku, i to ne samo kada je u pitanju suzbijanje inflacije, već i odgovorna kontrola banaka", rekao je Popović, zamenik predsednika DSS i dodao da Srbiju u protivnom neće spasiti ni prodaja nacionalnog bogatstva, privatizacija Telekoma i EPS.

Izvor: RTS

Pogledajte još