KRALJEVO: Profesorka informatike protestuje u kabinetu treći dan

Profesorka informatike Radojka Mikšin već treći dan sedi zaključana u svom kabinetu u Šumarskoj školi u Kraljevu, tražeći da ministar prosvete i nezavisna prosvetna komisija ispitaju ceo slučaj, jer smatra da joj je rešenje o prestanku radnog odnosa uručeno na nezakonit način.

Zoran Nikolić, direktor Šumarske škole rekao je da su u subotu vođeni razgovori sa šefom kabineta u ministarstvu prosvete i da je dogovoreno da se profesorka Mikšin sutra razgovara sa ministrom Srđanom Verbićem. Međutim, profesorka Mikšin koja od petka sedi zaključana u kabinetu je odbila da napusti prostorije škole i susret je, prema rečima direktora škole, otkazan.

Direktor Nikolić je rekao i da je Republička prosvetna inspekcija bila u subotu u školi i pregledala svu dokumentaciju, nakon čega je profesorki predložena opcija koja je predviđala vraćanje na posao, pod uslovom da odmah napusti zgradu škole, ali je ona to odbila.

Profesorka Mikšin rekla je da ona nikada nije odbila da se sastane sa ministrom, već da je tražila da je Šumarska škola napismeno obavesti da će stopirati rešenje o prestanku radnog odnosa, dok se ceo slučaj ne ispita.

- Oni su to odbili i ja sam ostala u kabinetu, jer sam shvatila da ću biti izigrana -
kaže Mikšin dodajući da nije tačno da nije pristala da ide u Beograd na sastanak u ministarstvu prosvete.

Apelacioni sud u Kragujevcu je u martu ove godine, žalbu Radojke Mikšin da je kvalifikovana da predaje informatiku, odbacio kao neosnovanu. Mikšin kaže da je njen advokat uložio reviziju na takvu odluku, i da sada ceo slučaj treba da ispita Kasacioni sud.

Epilog celog ovog slučaj biće poznat sutra, kada će se Republička prosvetna inspekcija obratiti pisanim saopštenjem.

Izvor: Kurir

Pogledajte još