Danas ekonomski samit o poplavama i privrednom oporavku

Na konferenciji govoriće, kako je do sada potvrđeno, prvi potpredsednik vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić, potpredsednica vlade i ministarka za državnu upravu i lokalnu samoupravu Kori Udovički, ministar finansija Lazar Krstić i ministarka za EU integracije Jadranka Joksimović.

Organizator - kompanija TGI Group International, saopštila je da su učešće potvrdili i ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin i ministarka poljoprivrede i zaštite životne sredine Snežana Bogosavljević-Bošković.

Govoriće i šef EU u Srbiji Majkl Devenport, stalni predstavnik MMF-a u Srbiji Daehaeng Kim, predstavnik Svetske banke za Srbiju Toni Verheijen, šef regionalne kancelarije za Zapadni Balkan Evropske investicione banke Andreas Beikos, direktor EBRD za Srbiju Mateo Patrone...

Učestvovaće još oko trideset govornika, istaknutih predstavnika domaće i međunarodne poslovne i političke scene kao i uglednih predstavnika akademskih krugova.

Na konferenciji će se govoriti o planovima rešavanja posledica nedavnih razornih poplava u Srbiji, ostvarenju ekonomskog rasta, nacionalnom planu za obnavljanje privrede, makroeknomskoj stabilnosti, EU statusu, finansijskom sektoru, političkoj i ekonomskoj saradnji u regionu, stranim direktnim investicijama u Srbiji, kapitalnim razvojnim projektima i restrukturiranju javnih preduzeća.

Ekonomski samit se održava svake godine od 2001. godine i predstavlja godišnji pregled političkog, ekonomskog i poslovnog razvoja Srbije, kao i njene uloge u regionu i Evropskoj uniji.

Kao afirmisana institucija u Beogradu, Samit je odličan forum za komunikaciju srpskih i međunarodnih donosilaca odluka, poslovnih lidera i stručnjaka.

Više od 400 učesnika prisustvuju događaju svake godine, i na taj način imaju priliku da saznaju više o ekonomskoj politici vlade, kao i da se sretnu sa kolegama iz Srbije i inostranstva.

Izvor: Blic

Pogledajte još