Treći radijski Festival

Gužva, popravljanje šminke, frizura, izjave i intervjui, nestrpljenje i pogledi ispod oka

Prvo finalno veče nastupilo je 24 izvođača, a umesto žirija, slušaoci i gledaoci su odlučili kojih dvanaest najboljih će nastaviti takmičenje i drugo superfinalno veče. U pauzi dok su se sabirali glasovi publike i akreditovanih novinara na bini su zapevale Marija Šerifović, Maja Odžaklijevska i Mari Mari... Srpskoj publici se predstavio i Omar Naber, mladi kantautor iz Slovenije. Tijana Dapčević je osvojila najviše sms glasova publike na prvoj finalnoj večeri.

Drugo superfinalno veče bilo je i takmičarsko i revijalno, a otvorila ga je prošlogodišnja pobednica Marija Šerifović. Posle predstavljanja dvanaest finalista, dodeljene su nagrade najboljima u ovoj godini po kategorijama:

pevač godine - Sergej Ćetković,
pevačica godine - Aleksandra Radović,
album godine - ”Domino” Aleksandre Radović,
grupa godine  - Van Gogh (koja se zbog turneje po Skoplju publici obratila preko video bima),
aranžman - Aleksandra Ćavić i Alek Aleksov za ”Izgledala je malo čudno”,
kompozicija - ”U nedelju” Leontine Vukomanović,
tekst - ”Ne verujem ti” Nene Leković,
debitant  - grupa Liga,

Hit svih radio stanica je ”Ludi letnji ples” – Flamingosi feat. Luis, koji su malom tehničkom nepažnjom prekinuti na pola pesme što je izazvalo pravo negodovanje i zvižduk publike u sali.
Specijalnu nagradu Radija S, dobio je Momčilo Bajagić Bajaga.

Samo nekoliko metara dalje iza zatvorenih vrata "Art" kafea, gde su smešteni izvođači i novinari, vlada opšti haos. Gužva, neko popravlja šminku, neko frizuru, daju se izjave i intervjui, nestrpljenje i pogledi ispod oka  samo su deo atmosfere koja je vladala tokom večeri.

Nakon revijalnog dela voditeljski tandem Ksenija Mijatović i Aleksandar Srećković Kubura, saopštili su rezultate glasanja i proglasili pobednike.
Prvo mesto i nagradu od 5000 evra osvojila je Tijana Dapčević. Drugo mesto i 3000 evra osvojila je Goca Tržan, dok je treće mesto i 1000 evra dobila Maja Nikolić.

Puno zanimljivih melodija, premijera modnih trendova, povratak nekih od pevača na festivale, osmesi, ljubomora i ogovaranja  sastavni su deo nečega što se zove "festival". Mi smo ga preživeli, a nadamo se da ste i vi.

Jelena Antonijević

Pogledajte još