Musicology festival kompletirao spisak hedlajnera

Nikola Konte će, u četvrtak, 24. jula, nastupiti sa svojim bendom i prva je zvezda ikada koja će se popeti na binu Musicology festivala. Međutim, ovo neće biti jedini put kada će publika Musicology festivala imati priliku da se susretne sa Konteom. Naime, Nikola će publici predstaviti i svoj DJ set na afterpartiju jednog od četiri dana festivala.

Nikola Konte je klasično školovan muzičar, inovator džeza, vođa benda, producent, DJ i gitarista. Conte je poznat po uvođenju inovativnog stila u esid džez, koji uključuje bosa nova teme, melodije iz italijanskih filmova šezdesetih, slušljive teme i indijsku muziku. U poslednje vreme, on je mnogo više fokusiran na latin džez, na svojim albumima “Other Directions” i “Rituals”.

Nedavno je objavio novi album “Free Souls”, koji će posetioci festivala premijerno moći da čuju. Žongler, kada je u pitanju igra sa stilovima, Nikola nas je navikao na svoju sposobnost da pomeša harmonski različite muzičke svetove i stvori saradnju između velikih muzičara. Dubina je dodatna vrednost ovog albuma, nešto između svesti i duhovnosti. Ne podilazeći jalovim trendovima, njegov album je rezultat hitne potrebe da se istražuje dubina duše i muzički uticaji kroz neizrecivu ljubav prema ovom čudesnom univerzumu zvanim muzika.

Musicology festival se održava od 24-27. jula na teniskim terenima Kalemegdana. Osim Nikole Kontea, na festivalu će nastupiti Dirty Loops, Mario Biondi i Keziah Jones, Vasil Hadžimanov bend i MaraQYa, a uskoro će biti poznati i ostale zvezde iz zemlje i regiona.

Karte za festival se mogu naći na svim prodajnim mestima Eventima, a cene karata su 1200 dinara za jedan dan i 1700 za VIP deo, dok je cena kompleta karata 3999 dinara i 5699 za VIP.

Pogledajte još