"Skandalozna" fotografija deteta koju je Instagram zabranio!

Na fotografiji je njena 19-mesečna ćerka Marlou podigla potkošulju i sa znatiželjom gledala u svoj stomačić. Posve nevina i razigrana fotka kakvu većina nas poseduje u svom foto albumu.

Za Instagram je ona predstavljala kršenje njihovih pravila pa su je uklonili. Kortni je fotografiju opet objavila, a nakon toga joj je Instagram deaktivirao nalog.

Zbunjenoj Kortni ni danas nije jasno zašto su to uradili jer smatra da nije prekršila pravila koja govore da se na Instagramu ne sme objavljivati pornografski sadržaj i golotinja.

(old_image)

"Smernice su im nejasne. Pomislila sam da nisam ništa prekršila i vratila sam fotografiju na Instagram, a nakon toga sam ostala bez naloga. Prema Instagramu, ni jedno žensko dete ne sme se nigde pojaviti bez majice. To je smešno. Pogledajte mejnstrim kompanije koje izbacuju reklame na nacionalnim televizijama i videćete decu samo u pelenama", ispričala je.

Instagram je takođe uklonio fotografiju njene ćerke na plaži. Juče joj je nalog vraćen, ali fotografije i dalje zabranjene.

Instagram se pravda kako se ovde radilo isključivo o njihovim dobrim namerama: "Pokušavamo da nađemo balans, dopustimo ljudima da se kreativno izražavaju i imamo jasnu politiku zaštite male dece".

Kortni je istu fotografiju objavila i na Fejsbuku (koji je vlasnik Instagrama), ali na toj društvenoj mreži "skandalozna" slika nije zabranjena.

Izvor: B92

Pogledajte još