Htela da pomogne poplavljenima, ali joj iz sefa banke ukrali skoro 60.000 evra

Da su pare nestale shvatila je 19. maja, kad je otišla da podigne deo novca kako bi pomogla rođacima u poplavljenom Obrenovcu.

"Kad sam otključala sef, umalo nisam pala u nesvest! Kutija s novcem je bila potpuno prazna. U prvom trenutku sam pomislila da sam otključala pogrešan sef, ali sam brzo shvatila da je to ipak moj. U tom šoku sam vrisnula i rekla službeniku da u mom sefu nema ništa"
, priča K. M.

Radnik banke je rekao da će odmah zvati direktorku.

"Očekivala sam da pozove i policiju, ali je službenik rekao da procedura nalaže da se zove samo direktor. Stajala sam pored otvorenog sefa i insistirala da zovu policiju, što su u banci odbili. Nisu mi dozvolili ni da pozovem policiju s bilo kog telefona u banci, nego sam to uspela da uradim tek sa svog mobilnog", priča ona.

Beograđanka tvrdi i da službenici banke nisu obezbedili mesto krađe, nego su prostoriju ribale čistačice, a ulazili su i drugi klijenti!

"Pošto sam, izgleda, ja bila jedina osumnjičena, inspektor me je pitao da li bih išla na poligraf. Prihvatila sam i tražila da me testiraju što pre, a nakon testiranja se potvrdilo da govorim istinu"
, kaže K. M.

Policija je zatim uzela otiske s bravica sefa, a uzeti su i tragovi DNK, koji su na veštačenju. Pretpostavlja se da je neko obio bravice sefa i tako odneo novac.

"Mnogo više od pljačke vređa me neodgovoran odnos zaposlenih u banci i nepoštovanje koje su pokazali prema dugogodišnjem klijentu. Nameravam da podnesem tužbu protiv banke zbog neprofesionalnog i neodgovornog odnosa"
, kaže K. M.

Iz Vojvođanske banke je saopšteno da je bezbednost imovine klijenata prioritet i da se čini sve da klijenti uživaju najveću zaštitu i sigurnost.

"Ovaj slučaj je prijavljen policiji i uviđaj je odmah obavljen. Istraga je u toku i nismo u mogućnosti da iznosimo informacije o napretku procesa ili o bilo kakvim prikupljenim dokazima"
, piše u saopštenju Vojvođanske banke.

Izvor: Kurir

Pogledajte još