11 najboljih sajtova za besplatno gledanje filmova!

Predstavljamo vam 11 najboljih sajtova za besplatno gledanje filmova.

1. Viewster

Amerikanci na ovom sajtu iznajmljuju filmove onlajn, ali na njemu takođe možete i besplatno da ih gledate. U ponudi im je prilično velika kolekcija sedme umetnosti, svih žanrova, sa svih meridijana. Za mnoge od ovih filmova niste nikada ni čuli, a biseri su. Istrpite reklame, jer poklonu se u zube ne gleda.

2. SnagFilms

Ovaj sajt ima katalog od preko 10.000 ostvarenja koji možete pretraživati kroz žanrove, novododate, najocenjenije i najpopularnije. Postoje i kolekcije koje uređuju urednici i korisnici, a neki od njih su recimo “Najbolja putovanja”, “Najbolji superheroji”, “Najstrašniji”, i tako dalje. Možete i da se ulogujete putem Facebooka, Twittera i Google Plusa, što vam omogućava da zavirite u ono što trenutno gledaju vaši drugovi.

3. Public Domain Torrents

Odličan sajt, mesto na kome možete da gledate klasike, kao i filmove B produkcije među kojima takođe ima klasika samih po sebi. Svi su u javnom domenu i potpuno je legalno gledati ih. Pored toga, filmove možete i da skidate putem torenta.

4. Internet Archive Movie Archive

Isto kao i prethodni sajt, ovo je mesto na mreži na kome možete gledati stare filmove koji su sada ušli u javni domen. Izbor je ogroman, i možete naći bukvalno sve staro što vam padne na pamet. Ako ne znate šta ćete, imate njihov blog na kome možete da potražite ideju.

5. Classic Cinema Online

Ovaj sajt možda nema široki izbor, ali ima prekrasnu kolekciju nemih filmova, ako ste zainteresovani za ostvarenja iz čistog tog doba sedme umetnosti.

6. Retrovision

Mesto na kome ćete naći TONU besplatnih filmova u svim mogućim žanrovima: od avanturističkih i komedija, preko krimića, drama, horora, naučne fantastike, vesterna i ratnih, pa sve do film noara. Pored filmova, na ovoj adresi naći ćete i neke od klasičnih američkih TV serija i emisija.

7. Free Movies Cinema

U pitanju je kolekcija nezavisnih filmova i onih iz javnog domena u kategorijama kao što su akcija, avantura, animacija, komedija, dokumentarac, drama, fantazija, horor, naučna fantastika, triler, ratni, vestern… Ako budete gledali preko njihovog plejera imaćete priliku da pogledate filmove povezane sa tim koji ste upravo pogledali, ali i da ih šerujete na društvenim mrežama i da ga embedujete, ako vam to nešto znači.

8. MoviesFoundOnline.com

Ovo je genijalan vebsajt, pošto skuplja filmove iz javnog domena sa svih strana interneta i organizuje kako vi ne biste morali da jurcate na sve strane, već samo da se prepustite trenutku. Sortirani su po žanrovima, zajedno sa godinom izbacivanja. Možete ih sortirati i po najboljim ocenama.

9. Top Documentary Films

Ako ste ljubitelj dokumentaraca i nikada vam ih nije dosta, onda ne tražite dalje od ovog sajta, pošto će vam on uslušiti sve želje. Podrazumeva se da su ovo filmovi iz javnog domena, a organizovani su po kategorijama: tehnologija, društvo, nauka, politika, priroda, misterija, istorija, zavera, životna sredina… Ma, šta god vam padne na pamet!

10. Veoh

Trenutno postoji skoro 115.000 video snimaka na ovom sajtu koje možete da gledate bez ikakvog troška. Neki od filmova su krimići, neki su misterije, drame, neki porodični filmovi, horori, romantični, neki su pak naučnofantastični ili jednostavno fantastični. Sortiranje je vrlo jednostavno, i možete ih pretraživati preko nedavno dodatih, preko jezika na kome je snimljen, ili po trajanju.

11. Watch Documentary

Još jedna arhiva o kojoj ime govori sve: u njoj možete pronaći skoro 10.000 besplatnih dokumentaraca za onlajn gledanje. Filmovi su organizovani po žanrovima kao što su biografije, zavere, droge, zdravlje, istorija, muzika, nauka… Jednostavno možete pronaći najnovija i najgledanija ostvarenja, ili se pretplatiti na bilten kojim će vas dobri ljudi koji vebsajt vode obaveštavati o novim dokumentarcima koji su aploadovani. Postoji i Android aplikacija pomoću koje je gledanje na telefonu još prostije nego inače.

Sada vam samo preostaje da spremite kokice!
Uživajte!

(old_image)

Izvor: telegraf

Pogledajte još